Home Izbori Mirović: Pokrajinska vlada početkom juna

Mirović: Pokrajinska vlada početkom juna

48
Igor Mirović - Srbija izbori
Foto: NSPM

Član Predsedništva SNS Igor Mirović izjavio je danas da će pokrajinska vlada biti formirana početkom juna, da se razgovara ko će biti pokrajinski premijer, ali da je i on „spreman da se prihvati tako odgovornog posla“.

BEOGRAD – Član Predsedništva SNS Igor Mirović izjavio je danas da će pokrajinska vlada biti formirana početkom juna, da se razgovara ko će biti pokrajinski premijer, ali da je i on „spreman da se prihvati tako odgovornog posla“.

Mirović je naglasio da će naredne nedelje početi razgovori o koaliciji sa Savezom vojvođanskih Mađara, da računaju na podršku nacionalnih manjina, ali da će razgovarati i sa drugim političkim strankama.

„Pred nama je veliki posao. Moramo da napravimo bilans šesnaestogodsišnje vlasti DS i da promenimo ukupnu politiku koja je bila na pokrajindskoj sceni. To je politika sukoba, stalnog podizanja tenzija pokrajinske i centralne vlasti“, rekao je Mirović na tv Pink.

Ideja SNS-a je, kako kaže, da se pokrajinska i centralna vlast ujedine i okupe oko važnih projekata- infrastrukturnih, projekata u poljoprivredi, zdravstvu…

Upitan ko će biti pokrajinski premijer i da li je on spreman da preuzme tu funkciju, Mirović je rekao da se razgovara o tome i da on ne beži od odgovornosti.

„Ja sam mnogo toga radio u javnom životu i politici. Ne bojim se i ne bežim od odgovornosti. Videćemo. Spreman sam da se prihvatim tako značajnog posla“, rekao je Mirović.

On je podsetio da prema Statutu u narednih 30 dana mora da se konstituiše Skupština Vojvodine, a već početkom juna, kako kaže, imaćemo pokrajinsku vladu.

Govoreći o ponovljenim izborima i uspehu SNS-a, Mirović je rekao da su građani još jednom potvrdili pobedu SNS-a i da veruju u program i politiku koju vodi premijer Aleksandar Vučić i da se za razliku od njih opozicija borila samo za prelazak cenzusa.

Govoreći o mogućim premenama u SNS-u on je rekao da stranka nije zadovoljna radom pojedinih lokalnih odbora i da će tu biti promena, ali da se očekuju kadrovske promene u vrhu stranke.

„Mi smo velika stranka, vodimo računa o našim ljudiima, ali vodimo računa i o rezultatima koji želimo da postignemo“, naglasio je Mirović.

Upitan ko će biti ministri u novoj vladi, Mirović je rekao da će biti mesta i za ljude koji nisu angažovani kroz političke stranke i podsetio da je u dosadašnjem sazivu ministar finansija Dušan Vujović bio nestranačka ličnost, ali „profesionalac koji je uspešno vodio Ministarstvo finansija“.

Izvor: www.tanjug.rs