Home Izbori Martinović na čelu SNS u Skupštini, a na čelu DS Pajtić

Martinović na čelu SNS u Skupštini, a na čelu DS Pajtić

54
0
Projekcija izgleda Skupštine - Srbija izbori
Foto: B92

Novi šef Poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije biće Aleksandar Martinović, donedavni zamenik Zorana Babića na toj funkciji, a nakon dugog niza godina u poslaničke klupe vraća se i lider DS Bojan Pajtić, koji će od Nataše Vučković preuzeti funkciju šefa poslaničke grupe demokrata, piše „Danas“.

BEOGRAD – Novi šef Poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije biće Aleksandar Martinović, donedavni zamenik Zorana Babića na toj funkciji, a nakon dugog niza godina u poslaničke klupe vraća se i lider DS Bojan Pajtić, koji će od Nataše Vučković preuzeti funkciju šefa poslaničke grupe demokrata, piše „Danas“.

Na poziciji šefa poslaničke grupe SPS biće i lider te stranke Ivica Dačić, ukoliko lider SNS Aleksandar Vučić odluči da ne pozovoe socijaliste u izvršnu vlast.

Predsednica Izvsnog odbora SPS Dijana Vukomanović za „Danas“ kaže da će prilikom konstituisanja Skupštine poslaničku grupu te stranke predvoditi Dačić.

„Ukoliko SPS bude partner u budućoj vladi, šef poslaničke grupe biće neko drugi. Bitno je da u redovima SPS ima dosta iskusnih parlamentaraca“, kaže Vukomanovićeva.

Predsednica Izvršnog odbora SRS Vjerica Radeta za beogradski dnevnik kaže da će šef poslaničke grupe te stranke verovarno biti njen lider Vojislav Šešelj, iako, kako dodaje, radikali o tome još nisu zvanično odlučivali.

U SDPS Rasima Ljajića kažu da jos nisu konačno odlučili ko će njihove poslanike predvoditi u narednom periodu.

„Najviše šansi, bar za sada, ima Milorad Mijatović, koji je bio šef skupštinskog SDPS i u dva prethodna saziva“, kaže za „Danas“ potpredsednik SDPS Vladimir Marinković.

Potpredsednik Jedinstvene Srbije Petar Petrović kaže da u u toj stranci nisu imali težak posao i da će njihov šef poslaničke grupe biti lider stranke Dragan Marković Palma.

U drugim strankama za sada još nije poznato ko će biti njihovi šefovi poslaničkih klubova, navodi beogradski list.

Izvor: www.tanjug.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here