Home Izbori Vučić: Mi još bolji, oni preko cenzusa, toliko o krađi

Vučić: Mi još bolji, oni preko cenzusa, toliko o krađi

111
0
Aleksandar Vuccich KZSS 13
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Lider SNS Aleksandar Vučić je rekao da je na ponovljenim izborima njegova lista osvojila još više glasova nego 24. aprila, ali i da su Dveri-DSS prešli cenzus.

Beograd — Lider SNS Aleksandar Vučić je rekao da je na ponovljenim izborima njegova lista osvojila još više glasova nego 24. aprila, ali i da su Dveri-DSS prešli cenzus.

„Na izbornim mestima na kojima smo ponovljeni izbori imali smo nepunih 46 odsto glasova, kako sada stvari stoje, prema rezultatima na 13 od 15 biračkih mesta, imamo skoro dvadeset odsto više. Toliko o krađi“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, narod Srbije je pokazao da „ne može da se pobedi lažima i pretnjama“.

„Narod je pokazao da zna gde želi da bude Srbija i da zna kako je i zašto glasao. Hvala što su sve istrpeli i pokazali da ne može lažima i izmišljotinama da se pobedi čast i poštenje. Vikali su da neće da idu na pet odsto, nego da idu da pobede, a nisu nas pobedili ni na jednom od ovih mesta“, rekao je Vučić.

Premijer Srbije je naveo i da je SNS odneo pobedu na svim biračkim mestima i to sa više od 50 odsto glasova, da su iza njih Dveri-DSS, a zatim SPS.

„Socijalisti imaju između osam i devet odsto, a ostali imaju mizeran rezultat. Radikali takođe imaju znatno manje jer oni vuku snagu kada im je lider u žiži, a ovo im nije bilo bitno“, rekao je Vučić.

Kako je naveo, SNS je u Vranju osvojila više od 75 odsto glasova, u Nišu između 56 i 65 odsto, na Paliluli 52 odsto, a u Kladovu, Karlovcima i Topoli više od 60 odsto.

On je rekao da su neke izborne liste „na silu ugurane“ u Skupštinu.

„Neki su ugurani na silu, neću da govorim na čiju, znaju dobro sve građani Srbije. Dve liste su vam prošle za ukupno 500 glasova i najoštećeniji smo mi. Ono što je važno je da je narod pokazao gde je legitimitet. To je ono što ne možete da pobedite“, kazao je Vučić.

Vučić je rekao i da su „svi rušili izbornu tišinu“ i da je to „glupo pravilo“ o kome bi trebalo da se razgovara.

Vučić se zahvalio građanima “što su pokazali da poštuju rad i rezultate, a ne hajke” i dodao da će nastaviti sa radom.

“Želimo da Srbija napreduje, da se približimo evropskom standardu, želimo da budemo snažni i sve snažniji i ono što je za nas najvažnije – mi ćemo da čuvamo stabilnost, a rada se ne plašimo. Samo radom možemo da postignemo bolje rezultate. Pokušaćemo i u regionu da vratimo stabilnost, nastavićemo put ka EU i čuvaćemo najbolje moguće odnose sa Ruskom Federacijom. Jer mi imamo najbolju politiku i hvala narodu Srbije što je to umeo da prepozna”, kazao je Vučić.

Na pitanje o formiranju vlade lider naprednjaka je rekao:

“Radim na planu i programu vlade, biće više od 100 stranica, to mi je mnogo važnije a u narednom periodu ću se baviti potencijalnim koalicionim partnerima. A oni koji su lagali, oni su znali da lažu, sa tim ljudima koji su želeli da rukovodstvo svoje zemlje optuže za krađu a onda se ispostavilo da smo dobili najviše glasova, sa takvim ljudima ne želim ništa da imam”, zaključio je on.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here