Home Izbori Ponovljeni izbori: Manja izlaznost, do 13h glasalo 17,88%

Ponovljeni izbori: Manja izlaznost, do 13h glasalo 17,88%

114
0
glasacka-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Parlamentarni izbori se ponavljaju na 15 biračkih mesta u Srbiji, na kojima pravo glasa ima 19.631 građanin.

15.14 – U Nišu je na ponovljene parlamentarne izbore do 14 časova izašlo 17,95 odsto upisanih birača, podaci su operativnog tima Republičke izborne komisije u tom gradu. Izbori se u Nišu ponavljaju na pet biračkih mesta, a prema rečima Marine Janković iz RIK-a protiču bez ikakvih prigovara i neregularnosti.

13.22 – Do 13 časova izašlo je ukupno 17,88 odsto (3.510) građana upisanih u birački spisak za biračka mesta gde se ponavljaju izbori, saopštila je CRTA. U odnosu na 24. april 2016. godine izlaznost u 13 časova je manja za sedam odsto.

10.41 -Do 10 časova na glasanje za ponovljene parlamentarne izbore na 15 biračkih mesta je izašlo ukupno 7,06 odsto (1.387) građana upisanih u birački spisak za ova biračka mesta saopštila je CRTA posmatračka misija «Građani na straži». U odnosu na 24. april 2016. godine izlaznost u 10 časova je manja za dva odsto.

Izvor: N1

10.00 – Zamenica predsednika Gradske izborne komisije u Vranju Miroslava Mladenović, izjavila je jutros da nije stiglo nikakvo obaveštenje o eventualnim problemima na tri biračka mesta na kojima se danas ponavlja glasanje u tom gradu.

9.45 – Raša Nedeljkov iz CRTA kaže za N1 da glasanje protiče i skladu sa procedurom.

„Prvi zvaničan podatak ćemo imati nakon 10 časova. Danas je radni dan, možemo očekivati nešto manju izlaznost“, rekao je Nedeljkov.

8.35 – Izbori nа 15 birаčkih mestа se odvijаju bez uočenih neprаvilnosti, saopštila je Republička izborna komisija.
Izbori
Izvor: Tanjug/ Sava Radovanović

8.27 – Otvaranje 15 biračkih mesta na kojima se ponavlja glasanje na parlamentarnim izborima proteklo je u skladu sa propisanim procedurama, saopštila je CRTA posmatračka misija „Građani na straži“. Kako se navodi, biračka mesta otvorena su na vreme, a samo je u Nišu biračko mesto 16 Pantelej otvoreno nešto pre vremena.

Posmatrači, koji su raspoređeni na svih 15 biračkih mesta, javljaju da je na svim biračkim mestima glasačka kutija bila prazna pre nego što je zapečaćena, kao i da je kontrolni listić ubačen u glasačku kutiju na početku samog glasanja, saopštila je CRTA.

8.00 – Na Novom Beogradu izbore prati naša novinarka, koja kaže da je glasanje počela na vreme. Prvi glasači došli su već u sedam sati. Interesovanje ima, dosta je sugrađana koji su poranili i došli da glasaju, javlja naša novinarka.

7.20 – Otvorena biračka mesta na kojima će građani glasati. Biračka mesta su otvorena od sedam do 20 sati, kada prestaje da važi i izborna tišina.

Izbori se ponavljaju na biračkom mestu 22 i 48 u Beogradu, broj devet u Bačkoj Topoli, na biračkom mestu broj pet u Sremskim Karlovcima, na biračkim mestima 29 i 57 u Jagodini, 24 u Kladovu, 86 u Užicu, u Nišu na biračkim mestima četiri, 28, 13, 16 i 23, kao i na biračkim mestima 24 i 65 u Vranju.

Republička izborna komisija (RIK) imenovala je biračke odbore i biračke odbore u proširenom sastavu za 15 biračkih mesta na kojima se ponavljaju izbori.

Glasački listići za ponovljene izbore su bele boje, a kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije svetlo ljubičaste.

Ove ponovljene izbore obeležiće i kraj dileme – da li u parlament ulazi 6 ili 7 izbornih lista, pored pet već potvrđenih manjinskih.

Biračka mesta biće otvorena večeras do 20 časova, do kada traje predizborna tišina tokom koje je zabranjena izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Vanredni parlamentarni izbori održani su 24. aprila i, po rezultatima RIK-a sa 99,82 odsto biračkih mesta, poslanike u Skupštini Srbije imaće 11 izbornih lista, od kojih pet manjinskih.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here