Home Izbori N1: Nismo prekršili izbornu tišinu, kao što tvrdi SNS

N1: Nismo prekršili izbornu tišinu, kao što tvrdi SNS

77
0
N1 - Srbija izbori
Foto: N1

Televizija N1 saopštava da ni na koji način nije prekršila izbornu tišinu sa sadržajem svog programa, za šta ju je optužila Srpska napredna stranka (SNS).

Zakon u izbornoj tišini zabranjuje isključivo promociju partija i partijskih aktivnosti. Iz tog razloga TV N1 danas nije izveštavala o aktivnostima opozicije prema RIK-u.

Odluku o svom programu televizija N1 donela je upravo u konsultaciji sa predstavnicima REM-a.

Zakon ne zabranjuje normalne programske sadržaje, koji nisu u vezi sa izbornim aktivnostima. Kao što u izbornoj tišini ne zabranjuje izveštavanje o aktivnostima vlade, zakon medijima tako ne zabranjuje ni izveštavanje o posledicama aktivnosti vlade ili vlada.

SNS je optužila Televiziju N1 da je prekršila predizbornu tišinu emitovanjem emisije Pressing u kojoj je gost bio novinar Dragoljub Žarković.

„Srpska napredna stranka saopštava da smo zgroženi brutalnim kršenjem izborne tišine od strane američke televizije N1, koja ni večeras nije odolela da zajedno sa Miškovićevim novinarom na najbesprizorniji način vređa inteligenciju građana Srbije i krši propise za vreme izbornog procesa“, navodi se u saopštenju SNS i dodaje da je izbornu tišinu prekršio i dnevni list Danas „sa Tuđmanovim propagandistom Macanom“.

Naprednjaci u saopštenju kažu da očekuju objašnjenje nadležnih regulatornih tela.

„Pitamo zašto uopšte postoje pravila kada očigledno ne važe za sve podjednako i zašto su od njih izuzeti američka televizija N1 i list Danas“, piše u saopštenju SNS.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here