Home Izbori Nikolić: Mediji vode kampanju protiv pobednika izbora

Nikolić: Mediji vode kampanju protiv pobednika izbora

74
0
Tomislav-Nikolic-obraca-se-novinarima
Foto: Darko Ćirkov

Tražim da se Republičkoj izbornoj komisiji omogući da radi po zakonu i nezavisno, poručio je u pisanoj izjavi za Novosti predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji smatra da bi nadležne institucije trebalo da reaguju i omoguće fer i demokratske izbore.

„Medije pozivam da odustanu od učestvovanja u kampanji protiv pobednika na izborima, a mislim da je to nedopustivo za Javni servis Srbije koji prednjači u tome“, ocenio je Nikolić.

U prvoj izjavi posle vanrednih parlamentarnih izbora, ali i tenzija po zatvaranju birališta, Nikolić je ukazao da „protivpravnim pritiskom na RIK pojedine stranke pokušavaju da promene izbornu volju“.

„Svako ko gubi ima pravo da se ljuti, ali one su svoje pravo pretvorile u pravno nasilje“, smatra Nikolić.

„Državni organi u članicama Evropske unije, kojoj težimo i koja je potvrdila da su izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi“, prema rečima Nikolića, „svakako bi preduzeli mere da se spreči haranga protiv stranke koja je pobedila na izborima“.

Nikolić napominje da „ni na koji način ne učestvuje u izborima“, ali iznosi svoje mišljenje, „prozvan bez ikakvog razloga“, mada svoj stav nikada nije krio.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here