Home Izbori RIK imenovao biračke odbore za ponovljene izbore

RIK imenovao biračke odbore za ponovljene izbore

90
0
Izbori 2016 - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Republička izborna komisija imenovala je biračke odbore i biračke odbore u proširenom sastavu za 15 biračkih mesta na kojima se ponavljaju izbori.

Beograd — Republička izborna komisija imenovala je biračke odbore i biračke odbore u proširenom sastavu za 15 biračkih mesta na kojima se ponavljaju izbori.

Izbori će biti ponovljeni u sredu, 4. maja, na biračkom mestu 22 i 48 u Beogradu, broj devet u Bačkoj Topoli, na biračkom mestu broj pet u Sremskim Karlovcima, na biračkim mestima 29 i 57 u Jagodini, 24 u Kladovu, 86 u Užicu, u Nišu na biračkim mestima četiri, 28, 13, 16 i 23, kao i na biračkim mestima 24 i 65 u Vranju.

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević rekao je da je dosadašnja praksa da se nastava ne održava u školama koje su ujedno i biračka mesta.

RIK je na sednici doneo i odluku da u nekim okruzima bude više koordinatora, pa će se tako dosadašnjim koordinatorima u Severno-bačkom upravnom okrugu pridružiti Miloš Srećković, u Borskom Nikola Jelić, Zlatiborskom Rade Malidžan, u Nišavskom okrugu Ognjen Đurić, Marko Mandić i Ivan Ninić, u Pčinjskom okrugu dodatni koordinator će biti Nemanja Popović, dok će među koordinatorima za grad Beograd biti i Vesna Mizra.

RIK je odobrio i zahtev CRTE da ima svoje posmatrače u svih 15 opština u kojima se ponavljaju izbori.

Predstavnik Pokreta „Dosta je bilo-Saša Radulović“ Ivan Ninić insistirao je da bude prihvaćen predlog tog pokreta da se za sve okruge u kojima će biti ponovljeni izbori formiraju veći koordinatorski timovi, ali je Đurđević naveo da ne može nikoga da prisiljava da bude koordinator.

Ninić je dodao i da iz Niša dobija informacije da su tamo „već organizovani odredi sa džipovima“.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here