Home Izbori Levica Srbije traži ponavljanje izbora na svim mestima

Levica Srbije traži ponavljanje izbora na svim mestima

86
0
Levica Srbije - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Levica Srbije ocenila je da bi vanredne parlamentarne izbore zbog nepravilnosti tokom izbornog procesa trebalo ponoviti na svim biračkim mestima.

Poslednji u nizu događaja, koji bacaju senku na regularnost izbora je i glasanje birača iz mesta Grca u Kosovskoj Vitini kome je utvrđena greška u matičnom broju, navela je Levica i upitala kako je moguće da je birač sa nevalidnim matičnim brojem glasao.

„Izražavamo sumnju u validnost tog JMBG-a jer ne prolazi matematičko-logičku proveru, odnosno izlazi kao neispravan i pozivamo MUP da se izjasni o tome. Ako je JMBG validan, onda bi MUP trebalo da obrazloži zašto ne prolazi test validnosti ili je možda reč o još jednom falsifikatu“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da nije potrebno da premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić lično objašnjava svaki slučaj zloupotrebe jer postoje institucije, koje bi između ostalog, trebalo da istraže i prijavljenu kupovinu glasova, ucenjivanje odobrnika, ali i trgovinu uticajem u pojedinim gradskim opštinama.

Republička izborna komisija je na jučerašnjoj sednici odbila predlog predstavnika Levice Srbije Sava Pilipovića da se na dnevnom redu nađe i odlučivanje o ponovnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora zbog, kako je ocenjeno, krađe na izborima 24. aprila.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here