Home Lokalni izbori Nezvanično, SNS 28 mandata u niškom parlamentu

Nezvanično, SNS 28 mandata u niškom parlamentu

190
0
_T5U0372(1)
Foto: Darko Ćirkov

NIŠ – Prema prvim preliminarnim rezultatima izbora za Skupštinu Grada Niša, gde su u subotu na nekim biračkim mestima izbori ponovljeni, SNS je osvojio 28 mesta, SPS 8, koalicija oko DS 7, SRS 5, Dosta je bilo 5, DSS-Dveri 4, Moma Stojanović 3, i Ruska stranka 1 mesto, preneo je portal Južne vesti.

To su podaci iz izbornih štabova stranaka, a očekuje se zvanične informacije iz Gradske izborne komisije.

Deo opozicije protestovao je sinoć ispred Gradske izborne komisije, tražeći da se ponište prošlonedeljni i ovonedeljni izbori i zakažu novi, uz tvrdnju, koju je izneo Branislav Jovanović iz Narodnog pokreta Srbije, da su izbori u Nišu bili neregularni.

Ipak, na pitanje šta će opozicija uraditi ako njihov zahtev ne bude bio ispunjen, ni Jovanović, ni ostali opozicioni lideri nisu imali odgovor, prenele su Južne vesti.

„Videćemo. Dogovorićemo“, kratko je odgovorio Jovanović.

Na protestu nije bilo predstavnika lista DSS-Dveri, niti Dosta je bilo, koji su najavili saopštenje.

U Nišu su juče održani ponovljeni izbori za Skupštinu Grada na 20 biračkih mesta, jer je Gradska izborna komisija na njima utvrdila ozbiljne nepravilnosti.

U sredu će biti održani i ponovljeni izbori na nekoliko biračkih mesta za Skupštinu Srbije i dve niške Opštine, a sve koji žive na teritoriji centralne niške Opštine Medijana očekuju i ponovni izbori za Skupštinu te Opštine.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here