Home Izbori DSS: Sreten nije upisan u spisak, nije mogao da glasa

DSS: Sreten nije upisan u spisak, nije mogao da glasa

137
0
Demokratska stranka Srbije  - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Demokratska stranka Srbije saopštila je da birač sa spornim matičnim brojem Sretan Branković nije ni mogao da glasa pošto nije ni upisan u birački spisak.

„Uvidom u jedinstveni birački spisak lako je da se utvrdi da Sreten Branković nije upisan u birački spisak i samim tim nije mogao da glasa na proteklim izborima“, naveo je DSS.

Ta stranka navodi da Branković n u birački spisak nije upisan ni pod svojim tačnim jedinstvenim matičnim brojem, u kojem je godina rođenja 1972, ni pod brojem koji, kako je navedeno, „izmanipulisani ili plaćeni Branković navodi kao grešku u biračkom spisku“.

DSS je ocenio da Srpska napredna stranka „sve dublje upada u blato laži“.

„Umesto demantija dokaza o glasanju umrlih, javnim istupom Sretena Brankovića, kojeg je u svom jutrošnjem histeričnom nastupu Aleksandar Vučić naveo kao glavnog svedoka odbrane, javnost je dobila novi dokaz krađe izbora“, navedeno je u saopštenju DSS-a.

I Demokratska stranka u saopštenju postavlja pitanje kako je birač za kojeg Vučić tvrdi da je glasao za SNS, a da se u biračkom spisku‎ nalazi njegov pogrešan jedinstveni matični broj građana, uopšte mogao da glasa.

Demokratska stranka se poziva na član 20. Pravila o radu biračkih odbora, u kome izričito stoji da birač kome se ne poklapa JMBG s onim koji se nalazi u biračkom spisku ne sme da glasa i birački odbor mu to ne sme dozvoliti, u protivnom poništiće se glasanje.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here