Home Izbori Vučić: Nikada u životu ne bih ukrao nijedan glas

Vučić: Nikada u životu ne bih ukrao nijedan glas

112
0
acicvu-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će čestitati svima na postignutim rezultatima na izborima i da nikada ne bi ukrao nijedan glas.

„Apsolutno svima ću da čestitam. Gde smo krali, nek nam pokažu to… Nikad u životu ne bih ukrao ništa, ne bih ukrao nijedan glas“, kazao je Vučić gostujući na Prvoj televiziji.

On je dodao da će u sredu biti održani izbori na 15 mesta u Srbiji i da će se u sredu uveče „sve znati“.

„Republička izborna komisija (RIK) proglasiće rezultate u zakonskom roku, to je sve. Imam apsolutno poverenje u RIK, svima su sve dali na uvid, da se još jednom iznenade (opozicija) koliko ih narod voli“, kazao je on.

Vučić je dodao da je ponosan na izborni rezultat liste čiji je lider, jer je po njegovoj oceni postignut „istorijski uspeh“.

U novoj vladi SVM, političari i stručnjaci

Vučić je izjavio da će novu vladu formirati i sa stručnjacima i sa političarima i da je jedini za sada siguran partner Savez vojvođanskih Mađara.

Na pitanje o tome sa kim će formirati novu vladu Vučić je odgovorio sa „dobrim ljudima“. „Biće i stručnjaka i političara… Moram imati i levi i desni bek, ali ne mogu svi biti centarfori, neko mora da čisti teren. Neće svako svakom da se svidi“, rekao je Vučić.

On je kazao da SNS sa Savezom vojvođanskih Mađara ima 135 poslanika u skupštini Srbije.

Upitan da li će u novoj vladi učestvovati Socijalistička partija Srbije, odnosno koalicioni partneri u prethodnom sazivu, on je kazao da će vladu formirati sa dobrim ljudima i da neće da radi sa onima koji svaki dan mogu da mu „zabodu nož u leđa“

Neću se kandidovati za predsednika Srbije

Vučić rekao i da ne namerava da se kandiduje na predsedničkim izborima u Srbiji, koji bi trebalo da se održe naredne godine.

„Ne pada mi na pamet da idem na predsedniče izbore, neću da idem na te izbore. Meni je narod dao poverenje da budem predsednik Vlade, na to sam najponosniji. Ne sanjam da budem predsednik Srbije… Samo želim da nam zemlja bude mnogo bolja“, kazao je Vučić.

Uradio sam koliko i Tito

Vučić je ocenio da je Vlada u protekle dve do tri godine uradila onoliko koliko svojevremeno i Josip Broz Tito u bivšoj Jugoslaviji.

On je konstatovao da će jednog dana da kažu da je i Vučić uradio kao Tito, „dok ne dođe neko treći“.

Vučić je najavio da u budućem parlamentu neće imati nikavu vrstu straha da, kao premijer, odgovara nekom iz opozicije. Svakom ću da odgovorim činjenicama, argumentima, radom, marljivošću i istinom pobeđujem, poručio je Vučić.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here