Home Čačak Velimir Ilić ide u opoziciju u Čačku

Velimir Ilić ide u opoziciju u Čačku

211
0
757z468_velimir-ilich-1
Foto: Darko Ćirkov

Nova Srbija u Čačku, posle 20 godina vlasti u tom gradu, odlazi u opoziciju i neće učestvovati u formiranju nove lokalne vlasti, rekao je predsednik NS Velimir Ilić.

Ilić je rekao na konferenciji za novinare u Čačku, da Nova Srbija koja je lokalnim izborima u Čačku nastupala samostalno i osvojila sedam od 75 odborničkih mandata u lokalnoj Skupštini, neće u vlast „ni po kakvu cenu“ i da „želi da bude opozicija“.

„Odlazimo iz vlasti posle 20 godina vršenja vlasti, časno i pošteno. Mnogo smo uradili za to vreme, ali svaki dan da smo delili torte građanima, dosadili bi za 20 godina. Gledamo smelo svakog građanina u lice. Ali vam kažem iskreno, praviće nas od blata, kad vide kako će ovi da zagužvaju. Baš me zanima kako će sve to sa novom vlašću da funkcioniše“, rekao je Ilić.

Ilić koji je bio i nosilac lokalne liste NS i kandidat za gradonačelnika Čačka, zahvalio je novinarima na praćenju predizborne kampanje i dodao da su neki mediji bili korektni, neku su „dobro zaradili“ na NS, a neki se i „obogatili“.

On je istakao da Srpska napredna stranka koja je osvojila najviše glasova na lokalnim izborima treba da preuzme odgovornost u vršenju vlasti i dodao da će NS biti aktivna u opoziciji i tražiti da stranka na vlasti ispuni sva predizborna obećanja.

„Pružićemo šansu onima koji su nas pljuvali, a nisu radili baš najbolje, kočili rad lokalne Skupštine, delili se, da sada pokažu kako će raditi“, rekao je Ilić.

Ilić je još dodao da je u trenutku kada NS napušta lokalnu vlast finansijsko stanje u gradskom budžetu ; pozitivno, da se na računu Grada nalazi 248,9 miliona dinara, da sva javna preduzeća imaju pozitivno poslovanje, da nema dugovanja za plate zaposlenima, da je 104 manje zaposlenih u adminsitraciji nego što je to propisano.

Na lokalnim izborima u Čačku najviše odborničkih mandata osvojila je SNS – 35, Dveri 21, NS sedam, Grupa građana „Za napredniji Čačak – dr Aleksandar Radojević“ šest , Socijalsitička partija Srbije pet i Stranka Rusa Srbije jedan odbornički mandat.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here