Home Izbori Pošta Srbije: Pajtić da nas ne uvlači u postizobrni košmar

Pošta Srbije: Pajtić da nas ne uvlači u postizobrni košmar

73
0

Pošta Srbije ocenila je „neosnovanom i krajnje konfuznom“ izjavu predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića agenciji Beta, ocenivši da on uvlači to preduzeće „bez ikakvih činjenica i paušalno, u njegov postizborni košmar“.

Pajtić je ranije danas u intervjuu agenciji Beta rekao da je malverzacija sa izbornim rezultatima „očigledno bilo“ i zbog toga što su prigovori poslati poštom na dan izbora dostavljeni tek u sredu, a najavio je krivične prijave protiv Pošte Srbije i uprave tog preduzeća.

Pošta Srbije ocenila je da je Pajtićeva izjava „očigledan nastavak ostrašćene i besmislene kampanje“ koju lider DS i ta stranka vode protiv tog javnog preduzeća. „Započeli su je netačnim i tendencioznim optužbama od 19. marta 2016. godine da Pošta Srbije odbija prijem, prenos i uručenje njihovog marketinškog materijala“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je to preduzeće u svom odgovoru tada jasno ukazalo da DS nije uputila zvaničan zahtev da se obavi prijem marketinškog materijala, istakavši da DS nije izmirila dugovanja nastala po istom osnovu u prethodnimizbornim kampanjama, u iznosu od 7,5 milona dinara.

„DS nijednog trenutka nije ponudila bilo kakve garancije da će postojeća dugovanja biti izmirena. Iznete argumente Pošte, DS nije ni do danas osporila, i ono što je ključno za Poštu Srbije svoj dug nije izmirila“, poručuju iz Pošte.

U saopšenju je navedeno da je u vreme kada je nastao dug DS prema Pošti, funkciju generalnog direktora tog predueća obavljao Goran Ćirić, sadašnji predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke.

„Goran Ćirić je i dalje zaposlen u Pošti Srbije na odgovornoj dužnosti i veoma je dobro upoznat sa načinom funkcionisanja i propisanim procedurama po kojima Pošte Srbije pruža usluge“, dodaje se u saopštenju.

Izvor: N1
Lideri četiri opozicione liste SDS-LDP-LSV, Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo i Dveri-DSS najavili su večeras da će podneti krivične prijave protiv Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ i zaposlenih u biračkim odborima zbog izborne krađe 24. aprila.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here