Home Izbori Đurđević: Nedopustivo, a imaju šansu za cenzus

Đurđević: Nedopustivo, a imaju šansu za cenzus

79
0
Dejan Đurđević - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsednik RIk Dejan Đurđević ocenio je nedopustivim incident koji se dogodio nakon što su članovi Pokreta Dveri sačekali članove komisije ispred sale.

To se dogodilo po objavljivanju poslednjih izbornih rezultata prema kojima koalicija Dveri-DSS nije prešla cenzus.

„Posebno je nedopustivo da nakon ponoći u jednoj civilizovanoj zemlji u zgradi Skupštine na tako primitivan način provociraju i napadaju članove RIK-a i na kraju fizički nasrnu na jednu koleginicu“, rekao je Đurđević.

On je naveo da je Pokret Dveri, iako ima veliku verovatnoću da nakon ponovljenih izbora pređe cenzus, vršio od nedelje veliki pritisak na RIK i „mitingovao i ometao rad“.

„Ovo se nikada nije dešavalo, da mi ne možemo da uđemo u salu za sednice od političara koji drže konferencije za novinare i misle da mi prekrajamo volju naroda“, dodao je Đurđević.

Đurđević je kazao i da je večerašnji incident prijavljen policiji i izrazio nadu da će državni organi raditi svoj posao kako bi izbori koji će biti ponovljeni na 15 biračkih mesta u Srbiji protekli u miru.

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović verbalno je napao Đurđevića i ostale članove RIK koje je posle objavljivanja da koalicija Dveri-DSS nije prešla cenzus, upitao „kako ih nije sramota“ i „da li smeju pred narod“.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here