Home Izbori SRS: Nemamo dogovor sa Vučićem, Dveri su ispod cenzusa

SRS: Nemamo dogovor sa Vučićem, Dveri su ispod cenzusa

88
0
SRS - Srbija izbori
Foto: N1

Cilj prljave kampanje Dveri protiv srpskih radikala je prikrivanje njihovog izbornog neuspeha, saopštila je Srpska radikalna stranka i demantovala navode Dveri o postojanju navodnog dogovora radikala i premijera Aleksandra Vučića.

Prećutni dogovor sa Vučićem postigli su upravo predstavnici koalicija Dveri-DSS i SDS-LDP-LSV, koje režim, pritisnut od strane američkog ambasadora, na silu želi da uvede u Narodnu skupštinu, tvrde radikali.

Na osnovu preliminarnih rezultata pristiglih u izborni štab SRS, saopšteno je da je pokret Dveri i DSS osvojio 6,62 odsto glasova, a SRS 9,02 odsto glasova, podseća SRS i dodaje da su to bili preliminarni rezultati.

Predstavnici SRS u Republičkoj izbornoj komisiji su, kako se dodaje, imali prilike da se uvere da ni koalicija Dveri-DSS, ni koalicija SDS-LDP-LSV nisu prešle cenzus.

Srpska radikalna stranka nema ništa protiv ulaska Dveri-DSS u Narodnu skupštinu Republike Srbije, ali samo ukoliko oni osvoje dovoljan broj glasova za prelazak cenzusa, što se na ovim izborima nije dogodilo, navodi se u saopštenju SRS.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here