Home Izbori Pastor: SVM ne zanima mesto ministra

Pastor: SVM ne zanima mesto ministra

81
0
Ištvan Pastor - Srbija izbori
Foto: N1/ Tanjug/ Jaroslav Pap

Savez vojvođanskih Mađara nema ambicije da bude deo izvršne vlasti na republičkom nivou, a ako se sa Srpskom naprednom strankom i postigne neki dogovor, saradnja se, kao u protekle dve godine, može nastaviti na nivou državnih sekretara, izjavio je predsednik SVM Ištvan Pastor.

„Mi smo mala stranka i treba da budemo razumni. Ne bismo voleli da dođemo u situaciju da nekom uzimamo funkcije, a da nemamo odgovarajući kadar za ta mesta“, istakao je Pastor u intervjuu Blicu.

Kako je objasnio, mesta državnih sekretara, a ne ministarska, za SVM su sasvim dovoljna, jer ta partija nema razrađen sistem veza kao stranke čije se centrale nalaze u Beogradu, a njihovi ljudi na sekretarskim mestima mogli bi „da uče posao i da stiču iskustva“.

Pastor je rekao da je posle izbora dva puta nakratko telefonom razgovarao sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem i da su se dogovorili da se narednih dana vide, tako da početak pregovora o koaliciji očekuje vrlo brzo.

On je napomenuo da ga je Vučić u ponedeljak pitao da li je spreman da ostane na mestu predsednika Skupštine Vojvodine i da mu je odgovorio da „tu nema nikakve dileme i da bi se rado ponovo prihvatio te funkcije“.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here