Home Beograd Kuzmanović: Našim odbornicima na Vračaru se preti otkazima

Kuzmanović: Našim odbornicima na Vračaru se preti otkazima

143
0

Funkcioner Demokratske stranke Branimir Kuzmanović, nosilac liste „Vračar slobodno“, koja je na lokalnim izborima u beogradskoj opštini Vračar osvojila najviše mandata, izjavio je da se novoizabranim odbornicima sa te liste preti otkazima ukoliko prilikom formiranja nove lokalne vlasti ne podrže Srpsku naprednu stranku.

Lista „Vračar slobodno“, na kojoj su DS, SDS, LDP, SDU, NOVA i LS, osvojila je u nedelju 17 mandata, SNS 16, Pokret „Dosta je bilo“ sedam, socijalisti tri, a koalicija DSS-Dveri dva odbornička mandata.

Kuzmanović je agenciji Beta rekao da će predstavnici DS-a podržati protest ispred zgrade Skupštine opštine Vračar koji u 18 sati organizuju građani „zbog prekrajanja izborne volje i zloupotrebe trgovinom uticaja“.

„Podržaćemo taj protest na koji su pozvane sve opozicione stranke zato što se našim odbornicima preti, neki ostaju bez posla ovih dana a neki su prebačeni da rade iz centra grada u Mladenovac i posle praznika treba da putuju po 60 kilometara dnevno“, rekao je Kuzmanović.

On je naveo da se to čini „onda kada odbornici ne žele da prihvate ponude koje im se nude kako bi podržali one koji su na izborima dobili manjinu glasova na Vračaru, znači SNS“.

„Kada oni ne prihvate takve ponude onda se izvršavaju ove pretnje – to sve zajedno jeste trgovina uticajem što je krivično delo za koje je po našem zakonu zaprećena kazna zatvora od tri do pet godina zatvora“, rekao je on.

Kuzmanović je rekao da „mora da se prekine krađa glasova ali i krađa odbornika nakon izbora, jer je to sve zajedno krađa izborne volje građana“. Kuzamanović je naveo i da lista „Vračar slobodno“ može da formira skupštinsku većinu na Vračaru sa Pokretom „Dosta je bilo“.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here