Home Izbori Vučić: Upad u RIK da se prikrije debakl u Vojvodini

Vučić: Upad u RIK da se prikrije debakl u Vojvodini

80
0
acicvu-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

To što je predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević prisustvovao sednici Predsedsništva SNS-a nije pritisak, smatra lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

On je pak ponovio da je dolazak lidera opozicije u Republičku izbornu komisiju tokom izborne noći bio pritisak. „Veoma je čudno da 2h po ponoći neko upada u RIK. To se nikada nije događalo i govori o unapred pripremljenom scenariju“.

Prema njegovim rečima, to je rađeno da se prikrije nečiji debakl u Vojvodini, gde se pokrajinska izborna komisija oglasila tek sutradan u 14 časova.

“Ali, nećete moći da menjate izbornu volju naroda”, poručio je Vučić i dodao da i SNS želi uvid u izborni rezultat i da će tražiti da se izbroji svaki glas na izborima.

Za one koji se bore za cenzus rekao je da je reč o sitnom političkom pilićarenju i poručio im „da uživaju u veličanstvenoj pobedi od 5 odsto“.

“Meni je potpuno svejedno, mi imamo čist mandat kao suza”, rekao je Vučić.

Dodao je i da njemu odgovara da u Skupštini „svi budu na gomili“. „Vrlo brzo će se videti, kad ih đuture sve skupim i svima odgovorim, kako su im ideje besmislene“, istakao je on.

Govoreći o formiranju Vlade, on je istakao da je jedino sigurno da će SNS, na republičkom nivou vlast praviti sa Savezom vojvođanskih Mađara. “Sve ostalo ćemo da vidimo”, rekao je on.

“U Vojvodini ćemo pokušati da napravimo širu koaliciju, jer želim da napravimo što širi front za budućnost i verujem da ćemo naći partnere za to”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara u Inđiji.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here