Home Lokalni izbori Vlast u Šapcu ostaje nepromenjena, SNS u opoziciji

Vlast u Šapcu ostaje nepromenjena, SNS u opoziciji

154
0

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i njegov dosadašnji zamenik Nemanja Pajić potpisali su u Šapcu koalicioni sporazum političkih grupacija koje predvode, čime će vlast u tom gradu ostati nepromenjena.

Skupština grada Šapca ima 69 odbornika, a grupacije na čijem su čelu Zelenović i Pajić imaće 37 odbornika, dok će u opoziji biti Srpska napredna stranka sa 28 odbornika i SPS-JS sa četiri odbornika.

Nemanja Zelenović na lokalnim izborima predvodio je listu „Šabac je naš“ u kojoj su Zajedno za Srbiju, Demokratska stranka, Srpski pokret obnove i grupa građana Inicijativa selo grad, dok su na listi kod Nemanje Pajića koji je lider pokreta Zapadna Srbija Levica Srbije, Nova Srbija, Nova stranka, Zeleni Srbije i grupa građana koju čine bivši članovi SDPS Rasima Ljajića.

Zelenović je rekao da je srećan i zadovoljan što je potpisan sporazum koji će omogućiti da u naredne četiri godine budu urađeno ono što je ta koalicija započela i obećala.

Pajić je naglasio da su izbori pokazali jasnu razliku između lokalnih i parlamentarnih izbora.

„Blizu 30.000 građana Šapca glasalo je za koaliciju koja je do sada vodila grad. Smatram da lokalna vlast ne treba da bude podobna republičkoj, već dobra građanima“, rekao Pajić.

Kako je rečeno, konstitutivna sednica Skupštine grada Šapca biće održana 5. maja.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here