Home Kraljevo SNS preuzima vlast u Kraljevu, ali su otvoreni za koalicije

SNS preuzima vlast u Kraljevu, ali su otvoreni za koalicije

381
0
Kraljevo - Srbija izbori
Foto: Kraljevo Online

Predsednik kraljevačkog odbora Srpske napredne stranke Nebojša Simović izjavio je da će ta stranka, koja je sa više od 38 odsto glasova pobedila na lokalnim izborima, sama preuzeti vlast u tom gradu ali da je otvorena i za moguće koalicije.

„Odgovornost preuzimamo sami, ali otvoreni smo i za koaliciju sa strankama koje budu prepoznale naš program, ideje i ono što želimo da uradimo. Svakako nećemo dozvoliti da kao na prošlim izborima dobijemo vlast, a da imamo vrlo malo mesta na kojima smo mogli da svoju politiku transparetno primenjujemo“, rekao je Simović na prvoj konferenciji za novinare posle izbora.

Prema informacijama iz te stranke, od 70 odborničkih mesta u lokalnom kraljevačkom parlamentu, SNS će imati 37 mandata, Socijalistička partija Srbije 12, Dveri šest, dok su po pet odborničkih mandata dobili Lokalni front, udruženje gradjana „Starosedeoci“ i Srpska radikalna stranka.Na pitanje o mogućoj koaliciji sa SPS, drugoj po broju osvojenih mandata koja je do sada participirala u lokalnoj vlasti, Simović je kazao da je SNS sa tom partijom imala korektne odnose.

„Tokom prethodnog mandata smo imali korektan odnos sa SPS i prvi put stabilnu vlast u Kraljevu u poslednje četiri godine. Uradili smo dosta zajedničkih projekata i investicija. Zahvaljujem na toj saradnji, a da li će oni biti u koaliciji, to zavisi od mojih saradnika i kako oni vide dalji razvoj Kraljeva“, kazao je Simović.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here