Home Izbori Rašković Ivić: 60 prigovora govori o delegitimizaciji izbora

Rašković Ivić: 60 prigovora govori o delegitimizaciji izbora

77
0
Sanda Rašković Ivić - Srbija izbori
Foto: N1

Govoreći o broju prigovora koji su pristigli u RIK, a koji su porasli sa dva na 60 u roku od samo jednog dana, predsednica DSS Sanda Rašković Ivić kaže za N1 da ti prigovori „govore o totalnoj delegitimizaciji izbornog procesa“.

„Ovih 60 prigovora koji su se volšebno pojavili, a za koje ni premijer koji je bio nosilac liste SNS nije znao, govore o totalnoj delegitimizaciji izbornog procesa, menjanju izborne volje građana. On koji optužuje opoziciju menja tu izbornu volju na perfidan način. Članovi njegove stranke pričaju po Beogradu da će dve liste DSS-Dveri i Čeda-Boris-Čanak biti oborene ispod cenzusa. To je sindrom baba-Jule, za oni koji se sećaju 1996 i pokradenih lokalnih izbora“, kaže Rašković Ivić.

Ona dodaje da DSS uglavnom proverava materijal sa Kosova.

„Mi kao vanparlamentarna stranka nismo učestvovali kao posmatrači ili kao deo biračkih odbora. Nismo mogli da podnosimo prigovore. Ono što smo videli, jeste da je na Kosovu glasalo 2016 17.500 birača više nego 2014. Sumnjamo da su izbori na Kosovu pokradeni jer je tu SNS dobila 70 procenata. Za politiku koju vodi nikako nije mogla da dobije 70 procenata, a DSS da bude ispod cenzusa“, smatra predsednica DSS-a.

Sanda Rašković Ivić je dodala da nisu logične priče da je u interesu Američke ambasade da lista DSS-Dveri uđe u skupštinu.

„Oni to urade efikasno ako žele to da urade, i to Vučić vrlo dobro zna“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here