Home Izbori Mihajlović: Mnogi jedva čekaju da se ponude Vučiću

Mihajlović: Mnogi jedva čekaju da se ponude Vučiću

68
0
Zorana Mihajlović - Srbija izbori
Foto: S.Radovanović/ Tanjug

BEOGRAD – Potpredsednica vlade Srbije i Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da je najvažnija činjenica ovih izbora to što je lista “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” ostavila apsolutnu pobedu na svim izborima, navodeći da će to biti garant političke stabilnosti i daljeg ekonomskog razvoja zemlje.

„Posle dve godine teških i nepopularnih reformi dobili smo gotovo 70.000 glasova više nego na prošlim izborima. To je najbolji dokaz koliko poverenje kod građana imaju Aleksandar Vučić i SNS. Sve ciljeve smo ispunili, ostvarili smo veliku pobedu i ovo je velika pobeda Srbije i njenih građana koji su odlučili da žele sigurnu budućnost“, rekla je Mihajlović za „Blic“.

Ona je istakla da SNS ima aposlutnu većinu u parlamentu Srbije i Vojvodine, kao i da će imati jakog premijera Vučića i jaku Vladu Srbije.

„I možda najvažnije, naša aposlutna pobeda je garant političke stabilnosti Srbije kao preduslova daljeg ekonomskog razvoja“, izjavila je Mihajlović.

Ona je dodala da SNS ima manji broj poslanika nego na prošlim izborima, jer je u Skupštinu prošlo još nekoliko lista.

„Ali i to će doprineti kvalitetnijem radu Skupštine i dobro je što će građani moći sada i na delu da vide stranke koje su u kampanji obećavale kule i gradove“, kaže Mihajlović.

Potpredsednica SNS je istakla da će novi premijer Aleksandar Vučić i najviši organi stranke odlučiti kako će izgledati buduća vlada, ali posle skupštine SNS 28. maja.

„Znam da mnogi jedva čekaju da pozovu Vučića i ponude mu se za novu vladu, ali moraće malo da sačekaju. Mi smo uvek spremni da podelimo odgovornost sa onima koji znaju i mogu da pomognu da više i jače pokrenemo našu ekonomiju i otvaramo nova radna mesta, da uvedemo evropske standarde. Saradnje nema sa onima koji žele izolaciju Srbije i onima koji bi da vrate tajkune u politički život“, navodi Mihajlović.

Komentarišući pritužbe opozicije da je bilo izborne krađe, ona je istakla da smo od „tolike izborne krađe došli do toga do dve nepravilnosti na glasanju koje je prijavila SNS“.

„Videli ste nervozu i pritisak opozicije koja je spremna da odmah viče “krađa”, a da ni ne sačekaju rezultate RIK. Videli ste kako su se svi ujedinili za nekoliko minuta. I to dovoljno govori o njima. I onda čitam kako su pobednici izbora oni koji su na jedvite jade preskočili cenzus, a ne naša lista koja je osvojila više glasova nego svi oni zajedno“, ističe Mihajlović.

Na pitanje kako komentariše ulazak „proruskih partija“ u parlament, Mihajlović kaže da ako bi se tako vagalo, onda je bez dileme „SNS sa Aleksnadarom Vučićem najbolji partner Rusije“.

„Ako mislite na SRS njima je najviše pomogao Haški tribunal da uđu u parlament, nego što su za saradnju sa Rusijom, tako da su oni pre „prohaška“ nego proruska partija. Govorila sam da će Srbija imati problem sa desničarskim strankama, ne zato što se zalažu za saradnju sa Rusijom, već zato što žele da izoluju Srbiju. Politika SNS ostaje ista, idemo ka EU, nećemo uvoditi sankcije Rusiji i učinićemo sve da sačuvamo najbolje odnose sa Rusijom i drugim najvećim zemljama sveta“, poručila je Mihajlović.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here