Home Lokalni izbori Knežević: Za 10 dana formiranje zrenjaninske skupštine

Knežević: Za 10 dana formiranje zrenjaninske skupštine

163
0

ZRENJANIN – Potpredsednik Srpske napredne stranke i predsednik zrenjaninskog odbora Goran Knežević najavio je danas da će u narednih 10 dana biti formirana Skupštinu Grada Zrenjanina.

Knežević je na konferenciji za novinare rekao da u proteklih 20 godina ni jedna politička partija u Zrenjaninu nije ostvarila uspeh od 42 odsto glasova i da to jasno pokazuje da građani prepoznaju trud i rad stranke da taj grad bude još bolje mesto za život i rad.

„Po Dontovom izbornom sistemu ovaj procenat donosi 35 mandata i samim tim apsolutnu mogućnost da se formira gradska vlast koja će nastaviti sa svim onim što smo započeli“, rekao je on.

„U narednih 10 dana ćemo formirati i Skupštinu Grada Zrenjanina, a nakon Skupštine Srpske napredne stranke će biti imenovani gradonačelnik, njegov zamenik, Gradsko veće i direktori javnih preduzeća“, najavio je Knežević, saopštio je SNS Zrenjanina.

Prema njegovim rečima, uskoro će se razgovarati i sa koalicionim partnerima, „sa onima koji su bili sa nama kada je bilo najteže“.

„Veoma je bitan i podatak je da od 70 biračkih mesta, na 67 pobedila koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom, što znači da su građani prepoznali snagu, želju i zalaganje SNS-a“, istakoe je Knežević.

On je naveo da Pokrajinska izborna komisija nije završila svoj posao, ali je pretpostavka da će pet poslanika predstavljati Srednjobanatski okrug u Skupštini AP Vojvodine.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here