Home Izbori Jovanović oštro kritikovao RIK

Jovanović oštro kritikovao RIK

92
0
Čedomir  Jovanović - Srbija izbori
Foto: Tanjug

Čedomir Jovanović oštro je danas kritikovao RIK zbog odluke da izbori budu ponovljeni na pojedinim biračkim mestima, što je, kako smatra lider LDP, u direktnoj suprotnosti sa pravilima demokratskog postupanja te institucije.

BEOGRAD – Čedomir Jovanović oštro je danas kritikovao RIK zbog odluke da izbori budu ponovljeni na pojedinim biračkim mestima, što je, kako smatra lider LDP, u direktnoj suprotnosti sa pravilima demokratskog postupanja te institucije.

„Nikome u Srbiji pored svih problema nije potrebna i postizborna kriza u koju nas, usvajanjem fantomskih prigovora za koje do danas niko pa ni predsednik RIK-a nije znao da postoje, guraju stranke vladajuće koalicije SNS i SPS“, navodi se u saopštenju lidera LDP.

On dodaje da su u u svakom trenutku, „sve do danas“, jasno isticali da ne sumnjamo u rad RIK-a i da poštuju rezultate koje ona saopštava.

„Argumente za taj stav davala nam je svojim dugogodišnjim radom. Nažalost, svojim poslednjim odlukama RIK vraća zemlju u devedesete, stvarajući u društvu duboke podele i apsolutno nepoverenje između vlasti i opozicije, zbog čega smo prinuđeni da izrazimo otvorenu sumnju u zakonitost odluka RIK-a zbog očigledne stranačke pristrasnosti“, smatra Jovanović.

Iako poništavanje rezultata i ponavljanje glasanja na pojedinim biračkim mestima ne ugrožava parlamentarni status LDP, ta stranka se, kako navodi Jovanović, najoštrije suprotstavlja ideji RIK-a da se ponavljaju izbori sve „dok se ne dođe do rezultata koji odgovaraju strankama koje imaju vlast u zemlji i većinu u RIK-u“.

„Naš odgovor na poslednje događaje biće adekvatan i jak, u meri u kojoj mora biti da bi se odbranila izborna volja građana i demokratski poredak u Srbiji“, dodaje Jovanović u saopštenju.

Izvor: www.tanjug.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here