Home Izbori DS: DSS i Dveri sigurno prešli cenzus, sprema se prevara

DS: DSS i Dveri sigurno prešli cenzus, sprema se prevara

77
0

Prema podacima Demokratske stranke i sakupljenim zapisnicima sa biračkih mesta, u izbornoj noći, vec na 40 odsto obrađenih podataka, bilo je jasno da je koalicija DSS-Dveri izvesno prešla cenzus, izjavio je funkcioner DS-a Balša Božović.

Božović je u pisanoj izjavio ocenio da da se očigledno sve vreme manipuliše objavom rezultata izbora, uz ocenu da odlaganje objavljivanja rezultata od strane RIK-a za 1,5 odsto biračkih mesta u Srbiji ukazuje na to da postoji loša namera.

“Demokratska stranka u ovom slučaju ne bori da zaštiti sebe jer njen rezultat nijednog trenutka nije dovođen u pitanje, nego se bori da zaštiti demokratiju, da zaštiti svaki glas i da omogući svakom građaninu pravo da se slobodno izjašnjava, bez obzira na to da li glasa za DS ili za neku drugu stranku. Želimo da se objavi rezultat kako je stvarno glasala Srbija u nedelju, a ne kako su neki želeli da je Srbija glasala, a nije”, poručuje Božović.

Funkcioner DS-a podseća da prema sadašnjim rezultatima koalicija SNS ostvaruje 27 mandata manje i dodaje da naprednjake od lošeg rezultata može spasiti samo izborna prevara koja se, prema njegovoj oceni, očigledno sprema.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here