Home Izbori Dosta je bilo: Na delu Vučićev postizborni inženjering

Dosta je bilo: Na delu Vučićev postizborni inženjering

93
0
Saša Radulović - Srbija izbori
Foto: N1/Tanjug/Rade Prelić

Pokret Dosta je bilo danas je saopštio je da lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, nezadovoljan rezultatima koje je njegova stranka postigla na prevremenim parlamentarnim izborima, pokušava da obori brojne izbore u opštinama i gradovima i sprečava Republičku izbornu komisiju da završi brojanje glasova do kraja.

„Najoštrije osuđujemo Vučićev postizborni inženjering i zahtevamo da se ceo proces prebrojavanja glasova završi i da se kontrola izbora vrati u legalne okvire“, navodi se u saopštenju tog pokreta.

Pokret smatra da je „skandal što ni tri dana nakon završenih izbora RIK nije završio brojanje glasova“ i što se „1,9 odsto glasova koristi za Vučićeve izborne manipulacije“.

„Neodmerene i neprilične izjave o ‘ukrajinskom scenariju’, smešne optužbe na račun opozicije da je nešto ‘čudno’ radila noću, neprimerene političke izjave predsednika RIK, koji malo sedi na sednici predsedništva SNS, a malo na sednici izborne komisije, veoma zabrinjavaju i ukazuju da je Vučić spremio scenario za peglanje svojih loših rezultata“, naveo je Pokret Dosta je bilo.

Dodaje se da je taj pokret, koji je prema dosadašnjim rezultatima osvojio više od šest odsto glasova birača na parlamentarnim izborima, oformio tim od 20 ljudi koji će u ekipama od po pet u RIK-u kontrolisati izborne rezultate.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here