Home Izbori Dačić: Ako nas SNS pozove, spremni smo za saradnju

Dačić: Ako nas SNS pozove, spremni smo za saradnju

64
dacic-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da još nije razgovarao sa liderom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem o sastavu buduće Vlade Srbije.

Dačić je za „Blic“ kazao da su SPS i Jedinstvena Srbija (JS) spremne da razgovaraju o nastavku saradnje sa naprednjacima ukoliko dobiju njihov poziv. „SPS i JS su državotvorne stranke. Ukoliko dobijemo takav poziv, spremni smo da razgovaramo o nastavku saradnje sa SNS-om jer je to u najboljem interesu Srbije“.

Lider socijalista je rekao da nije u potpunosti zadovoljan izbornim rezultatima SPS-a pošto je ta stranka osvojila manje glasova nego 2014. godine.

„Zadovoljan sam činjenicom da smo druga po jačini stranka. Imajući u vidu da smo sada izašli na izbore bez PUPS-a, rezultat je otprilike na nivou naših rezultata sa prošlih izbora“, naveo je Dačić dodavši da je najvažnije da je SPS „uspeo da sačuva identitet stranke i koalicije sa JS“.

Upitan da li bi SPS sarađivao sa opozicionim strankama, Dačić je rekao da socijalisti nisu imali kontakte ni sa jednom strankom „osim sa SNS“.

Izvor: N1