Home Izbori Aida Ćorović: Blasfemično je kad SNS traži reviziju izbora

Aida Ćorović: Blasfemično je kad SNS traži reviziju izbora

79
0
Aida Ćorović - Srbija izbori
Foto: N1

Blasfemično je kada vladajuća stranka traži reviziju izbora i kontrolu kada je imala potpunu moć u svojim rukama i pre izbora i tokom izbora, ocenjuje aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović.

Gostujući u Novom danu ona je navela da SNS ima razloga da bude nezadovoljna jer je osvojila manje mandata nego na prošlim izborima.”Naš pravni tim protiv vašeg pravnog tima, to je zamajavanje građana. Opozicija ima pravo da traži kontrolu ali ne ve vidim zašto to SNS traži”.

Prema njenoj oceni, šarenolikija opozicija će biti prilično nemilosrdna prema vladajućim strankama u parlamentu. “U prošlom mandatu, opozicija jeste napadala i kritikovala vlast ali nije bila dovoljno jasna i argumenovana. Sada će ta argumentacija biti zanimljiva, čak i prostačka. Biće zanimljivo kad radikali uđu u parlament”, kaže Ćorović.

Komentarišući pisanje Novosti da Pajtić treba da podnese ostavku, Ćorović kaže da DS ima dosta dugo probleme u svojim redovima. “Možda nije najkorektnije da ja o tome govorim jer sam bila član poslaničkog kruga ali nisam bila član stranke. Poruka političarima je da su građani umorni od starih lica i to jeste poruka i DS-u”.

Kako kaže, časno je povući se kada se izgubi. “Vojislav Košunica je izgubio izbore i rekao ‘Ja se polačim’ i povukao se. To je korektno za razliku od Čede Jovanovića koji je pokušavao da prikaže da to i nije toliko veliki neuspeh”.

“Pajtić ne treba da ode skroz iz politike, treba da ostane tu i da se bori za svoje principe”, ističe ona.

Aida Ćorovoć naglašava i da je demokratija mlada u Srbiji a da se naši politički lideri ponašaju kao dečaci. “Ovo su moje pinklice i moje krpice… Ako imate lidera koji je previše sujetan, dominantan i egocentričan ..teško da može da se bori argumentima”.

Birači su na izborima kaznili prevelike sujete, premalo osećaja za ono što oni žele. “DS je kažnjena za ono što nije uradila, što je pogrešno radila dok je bila na vlasti, previše je razočarenja. Moje uverenje je da nema ozbiljne demokratizacije Srbije bez jake Demokratske stranke… DS mora neke stvari da promeni”.

Komentarišući udruživanje opozicije oko utvrđivanja regularnosti izbora, Ćorović je istakla da je dobro da opozicija podvuče crtu i kaže hajde da idemo sa novom snagom, da je dobro da traži odgovornost od RIK-a. “Ako bi opozicija tako nastupala unisono u parlamentu onda će vladajuća koalicija imati problem”.

Govoreći o ponošanju političara u parlamentu ona stiče: „Previše je prazne priče, previše pljuvanja onih drugi. Premalo sluha pozicije za opoziciju, opozicije za stvarne probleme pozicije, dominantno je vidljiva lična korist a ne korist svih nas….Toliko mnogo uvreda, toliko malo konstruktivnih predloga, mnogo banalnosti primitivizma a tako malo koristi za građane i to je ono što pristojni građani odbijaju“.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here