Home Lokalni izbori Vučević: Glasali za političku stabilnost, bez uslovljavanja

Vučević: Glasali za političku stabilnost, bez uslovljavanja

182
0

NOVI SAD – Član predsedništva SNS i predsednik Gradskog odbora te stranke u Novom Sadu Miloš Vučević izjavio je danas da su rezultati lokalnih izbora pokazali da su Novosađani glasali za političku stabilnost, u kojoj niko neće moći da političkim uslovljavanjima zastavlja napredak i reforme u tom gradu.

Vučević, koji je i gradonačelnik Novog Sada, smatra da je SNS ostvarila istorijski rezultat, jer, kako je rekao, teško da je i jedna stranka ranije mogla i da sanja da će u Novom Sadu imati 40 procenata podrške građana, ali tvrdi da ni on, ni drugi članovi SNS nisu zbog takvih rezultata u euforiji.

„Dogodilo se ono što sam priželjkivao, da se Novosađani opredele za političku stabilnost svog grada, jer to svakako utiče na kvalitet života svakog od nas“, rekao je Vučević Tanjugu.

Rezultati izbora za novosadski parlament pokazuju da neke političke opcije, koje su u prethodnom mandatu bile deo gradske vlasti, nisu prešle cenzus što, automatski znači da će doći do bitnih kadrovskih promena unutar same vlasti u Novom Sadu, ali Vučević najavljuje da će sigurno biti i kadrovskih promena unutar same SNS:

„Očekujem da dođu ljudi sa novom energijom, znanjem i voljom da se bore za Novi Sad“.

Kada je reč o sastavu nove vladajuće koalicije u Novom Sadu, Vučević je najavio da će SNS razgovarati sa svim strankama koje imaju zajedničke ciljeve – bolji, uređeniji i pristojniji Novi Sad.

On je istakao da će o toj temi više reči biti kada se dobiju konačni rezultati, jer će, prema odluci Gradske izborne komisije, izbori biti ponovljeni na pet biračkih mesta.

Vučević je istakao da su u pojedinim medijima „hiruški precizno“ napravljene podele ko je kako glasao u Novom Sadu, pogoto razliku u rezulrtatima u centralnim delovima grada i naseljima:

„To je očigledna namera da se neko prikaže kao elitniji deo društva, a da su eto neki drugi manje svesni. Ja ću kao gradonačelnik i u naredne četiri godine, ukoliko mi Skupština Grada ukaže poverenje, nastaviti sa politikom jednakog razvoja grada, jer su mi svi građani jednako važni, i jednako su mi važni i Futog i stara i nova Detelinara, i Kovilj i Budisava, i Grbavica i sva četiri Limana i Stepanovićevo i Veternik i Klisa i Slana bara, i Salajka i svi ostali delovi grada“, zaključio je Vučević.

Izvor: RTV

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here