Home Izbori U Parlamentu bez mnogih aktivnih poslanika

U Parlamentu bez mnogih aktivnih poslanika

128
0
Skupština Srbije - Srbija izbori
Foto: www.pecat.co.rs

BEOGRAD – Kako sada stvari stoje, u poslaničkim klupama u naredne četiri godine više neće sedeti, pored ostalih, Vladimir Pavićević, Dragan Šutanovac, Srđan Dragojević, Dejan Radenković, iako su stranke koje su ih delegirale u prethodnom sazivu prešle cenzus.

Prema postojećim rezultatima, ako ne bude dramatičnijih promena, u Skupštini Srbije nećemo gledati ni Ivana Bauera, Branku Bošnjak, Dušana Milisavljevića, Aidu Ćorović, Janka Veselinovića, Borka Stefanovića, Olgicu Batić, zatim Zorana Babića, Aleksandra Jovičića.

Demokratska stranka, sa kojom je na izbore zajedno izašla i Nova Srbija, prema preliminarnim rezultatima osvojila 16 mandata, te je tako Dragan Šutanovac ostao bez poslaničkog mesta jer je 28. na izbornoj listi, ali i Vladimir Pavićević koji je 35. na listi.

Kako sada stvari stoje, profesor Dušan Milisavljević ostao je odmah ispod crte za parlament, jer je na izbornoj listi demokrata stavljen na 17. mesto.

Njegove šanse za ulazak u parlament se povećavaju ukoliko neko među prvih 16 sa liste odustane od poslaničkog mesta.

Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Rasima Ljajića na ove izbore izašla je zajedno sa Srpskom naprednom strankom koja je osvojila 131 mandat u skupštini, ali ni to nije bilo dovoljno da u poslaničke klupe ponovo sedne doskorašnji poslanik SDPS-a Ivan Bauer, koji se na izbornoj listi našao na 235 mestu, dok se poslanica SDPS u prethodnom sazivu Branka Bošnjak nije našla na listi.

Na izbornoj listi „Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje“ nisu se našli ni Zoran Babić, koji je bio šef poslaničke grupe SNS u prethodnom sazivu, kao ni Aleksandar Jovičić.

Socijalistička partija Srbije na ovim izborima, prema preliminarnim rezultatima, osvojila je 29. poslaničkih mesta, što nije dovoljno da u skupštinskim klupama ponovo vidimo Srđana Dragojevića, kojeg je lider socijalista stavio na 35. mesto na izbornoj listi, ali ni Dejana Radenković koji je 38. mestu na izbornoj listi.

Levica Srbije na čelu sa Borkom Stefanovićem doživela je težak poraz na izborima, jer njegova lista nije prešla cenzus, osvojili su samo 0,95 odsto glasova, tako da Stefanović više neće sedeti u skupštinskoj klupi.Sa njim je na izbore izašao i Janko Veselinović, a ne prelazak cenzusa liste „Borko Stefanović- Srbija za sve nas“ i za njega znači opraštanje od skupštine.

U naredne četiri godine u poslaničkim klupama neće sedeti na Olgica Batić DHŠ, ali ni Aida Ćorović.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here