Home Izbori Tadić: Predsednik RIK-a dramatizuje situaciju

Tadić: Predsednik RIK-a dramatizuje situaciju

81
0
Boris Tadić - Srbija izbori
Foto: N1

Predsednik SDS-a Boris Tadić kaže da predstavnici opozicije nisu upali u prostorije RIK-a i da su primedbe bile iznete na pristojan način.

„To je jedan potpuno legalan i legitiman postupak. Primedbe koje su postavljene od strane opozicije su iznete na pristojan način. Ovo dramatizovanje od strane predsednika RIK-a doprinosi političkoj krizi u zemlji. Neprihvatljivo je da on daje potpuno iste političke ocene kao predsednik vlade, što znači da se oni ne bave samo svojim poslom nego i politikom. Mi smo otišli u RIK da bismo videli šta se dešava, a dešavala se priprema za prikazivanje izbornog rezultata koji nije odgovarao izbornom materijalu koji smo mi dobijali.

U Dnevniku u 19 Tadić je objasnio zašto su predstavnici opozicije otišli u RIK i dodao da opozicija još nema mogućnost da pogleda izborni materijal:

„Još nemamo mogućnost da pogledamo materijal. Bićemo obavešteni od RIK-a kada ćemo moći. Tokom izborne noći CeSID je objavljivao podatke da SNS ima 56 posto, a naši podaci s terena su bili takvi da smo sigurno bili u parlamentu. Zato što se medijski pripremala situacija da je to rezultat išli smo u RIK da vidimo šta kažu podaci s terena“, objasnio je Tadić.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here