Home Izbori Ponovni izbori na po dva biračka mesta u Vranju i Valjevu

Ponovni izbori na po dva biračka mesta u Vranju i Valjevu

201
0
Izbori 2016 - Srbija izbori
Foto: B92

Na dva biračka mesta u Valjevu glasanje će biti ponovljeno zbog nepravilnosti.Na teritoriji grada Vranja izbori će, takođe, biti ponovljeni na dva biračka mesta.

Na dva biračka mesta u Valjevu glasanje će biti ponovljeno zbog nepravilnosti.Na teritoriji grada Vranja izbori će, takođe, biti ponovljeni na dva biračka mesta.

Na biračkim mestima U Valjevu u kojima će biti ponovljeno glasanje u spiskovima je veliki broj birača, „tako da rezultat glasanja može“ promeniti trenutni odnos mandata u budućoj gradskoj skupštini.

Jedno biračko mesto je u gradskom naselju Peti puk, a drugo u Gradcu i moguće je da ponovljeni izbori budu organizovani u nedelju, 1. maja.

Po trenutnim rezultatima, u Gradskoj skupšštini od 51 odborničkog mesta, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je 26, a Socijalistička partija Srbije (SPS) 18 mandata.

Demokratska stranka (DS) dobila je četiri mandata a Pokret Dosta je bilo tri, dok pet izbornih lista nije preššlo cenzus.

U ostalim opšštinama Kolubarskog okruga Ubu, Lajkovcu i Ljigu, SNS ima većinu da samostalno formira vlast.

Naprednjaci su na Ubu od 40 mogući odborničkih mesta osvojili 25, u Lajkovcu su od 35 dobili 18 dok su u Ljigu takođe osvojili više od polovine odborničkih mesta 16 od 30.

I u Osečini SNS ima najviše odborničkih mandata – 14 od 33, ali će u toj opštini morati da pravi koalicionu vlast kako ne bi ostao u opoziciji.

SPS je u Osečini dobio sedam odbornika, Nova Srbija pet, GG Novi početak tri, a DS i Demokratska stranka Srbije po dva odbornička mandata.

U Mionici lokalnih izbora nije bilo s obzirom na da su vanredni održažni 28. decembra 2014. godine.

Na teritoriji grada Vranja izbori će biti ponovljeni na dva biračka mesta, a policija je podnela krivične prijave protiv dve osobe koje se terete za narušavanje izbornog procesa i za davanje i primanje mita tokom glasanja.

Za osumnjičenu D.N. iz Vranja određen je pritvor do 30 dana, dok se protiv druge osobe vodi redovan postupak.

Izbori će biti ponovljeni na biračkom mestu broj 24 u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Vranju i na biračkom mestu broj 99 u selu Tesovište, saopštila je Gradska izborna komisija u Vranju.

Na osnovu obrađenog glasačkog materijala sa 104 biračka mesta za izbor odbornika u Skupštini Grada Vranja najviše glasova osvojila je izborna lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ za koju je glasalo 46,4 odsto birača, a sledeća je „Zajedno za Vranje – SPS – Ivica Dačić“ sa 20,1 odsto glasova.

Treća po broju osvojenih glasova u Vranju je Jedinstvena Srbija za koju je glasalo 9,4 odsto glasača, dok je za Demokratsku stranku glasalo 5,8 odsto birača.

Cenzus nisu prešle izborne liste „Imaš izbor: Dveri – DSS – Snaga juga“, SRS, „Za naše Vranje – zelena stranka“ i „Građani i građanke Srbije“.

Na izborima u Vranju 24. aprila glasalo je 46.701 birača, od ukupno upisanih 71.352 birača, odnosno pravo glasa iskoristilo je 65,4 odsto od upisanih birača.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here