Home Izbori Pastor: Vučićevo pitanje bilo kratko, moj odgovor takođe

Pastor: Vučićevo pitanje bilo kratko, moj odgovor takođe

247
0
Ištvan Pastor - Srbija izbori
Foto: vojvodjanska.rs

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je danas da očekuje vrlo brzo susret sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem kako bi definisali načelan dogovor posle jučerašnje Vučićeve izjave da će njegov predlog, ukoliko se predsedništvo SNS usaglasi, biti da Pastor bude predsednik Skupštine Vojvodine.

NOVI SAD – Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je danas da očekuje vrlo brzo susret sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem kako bi definisali načelan dogovor posle jučerašnje Vučićeve izjave da će njegov predlog, ukoliko se predsedništvo SNS usaglasi, biti da Pastor bude predsednik Skupštine Vojvodine.

Pastor je Tanjugu rekao da je juče telefonom razgovarao sa Vučićem i da je „Vučićevo pitanje bilo kratko kao i njegov odgovor“, te da je iz tog razgovora proistekla Vučićeva izjava vezana za funkciju predsednika Skupštine AP Vojvodine.

„Uvek smo tokom kampanje izgovarali jednoznačne reči da želimo saradnju sa SNS na republičkom nivou i u nekoliko lokalnih sredina da nastavimo, kao i u Pokrajini i tu kod nas nema dileme, jer smatramo da smo na nacionalnom nivou imali dobru saradnju“, rekao je Pastor.

On je istakao da je cilj SVM na pokrajinskim izborima bio da zadrže broj poslanika iz dosadašnjeg skupštinskog mandata u kome je ta stranka u pokrajinskom parlamentu imala sedam poslanika.

„Kako sada stoje stvari imaćemo jednog poslanika manje, odnosno imaćemo ih šest, ali mislim da ne možemo biti nezadovoljni u situaciji kada su osim SNS i SRS sve druge stranke iz prethodnog saziva skupštine AP Vojvodine izgubile najmanje po jedno, a često i više poslaničkih mesta“, rekao je Pastor.

Što se rezultata na republičkom nivou tiče, kada je reč o stranci na čijem je čelu, Pastor je rekao da su u toj stranci očekivali nešto bolji rezultat, ali da je i četiri mandata sasvim dovoljno za reprezentativan nastup u Narodnoj Skupštini Srbije.

Pastor je kazao da je očigledno da će SVM morati da ostvari saradnju sa nekim od poslanika kako bi formirao svoju poslaničku grupu.

Izvor: www.tanjug.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here