Home Izbori Marković: SNS može sam, ako nas pozovu, pomoći ćemo

Marković: SNS može sam, ako nas pozovu, pomoći ćemo

207
0
Dragan Marković Palma - Srbija izbori
Foto: B92, Beta

Beograd — Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da će, ukoliko ih SNS pozove da budu deo vlasti, podržati sve što je dobro.

Beograd — Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da će, ukoliko ih SNS pozove da budu deo vlasti, podržati sve što je dobro.

On je dodao i da naprednjacima ne treba niko jer imaju dovoljan broj mandata da sami naprave vladu.

Marković je na konferenciji za novinare rekao da će sve odluke donositi zajedno sa koalicionim partnerom Socijalističkom partijom Srbije i da će danas imati sastanak sa liderom socijalista Ivicom Dačićem.

On je na pitanje da li će prihvatiti ministarsko mesto, ako mu bude nuđeno, kazao da JS ni do sada nije imala ministre u vladi i da ih interesuje samo napredak zemlje i privlačenje investicija.

„Naša koalicija je podržala vladu i pre dve godine i ukoliko nas budu zvali, ali misli da im ne trebamo s obzirom da imaju 131 poslanički mandat, pomoći ćemo im u oblastima u kojima imamo dobre rezultate“, rekao je Marković, čija stranka će imati šest poslaničkih mesta u budućem sazivu Skupštine Srbije.

On je rekao da je Aleksandru Vučiću poslao poruku tokom izborne noći i čestitao na pobedi.

Marković je zbog poništavanja izbora na jednom biračkom mestu u Jagodini, zbog izbornih nepravilnosti u koje je umešana JS, rekao da je to nameštaljka, da će narednih dana saopštiti ko „im je namestio“, i istakao da nisu naprednjaci.

On je rekao da je zadovoljan izbornim rezultatima koje je na lokalu Jedinstvena Srbija samostalno postigla, navodeći da je u Jagodini četvrti put za redom pobedila.

Prema njegovim rečima, u Jagodini su osvojili 54,02 odsto, a u lokalnu skupštinu će pored njih ući još samo SNS sa 26,41 odsto osvojenih glasova izašlih birača.

On je naveo da je JS ušla u lokalnu skupštinu u 19 opština, a da je u „pet ili šest“ ostala ispod cenzusa.

„Prosek popularnosti JS je u Srbiji, prema tim pokazateljima, oko sedam odsto što zači da građani gledaju šta JS radi tamo gde ima vlast i da žele da i u njihovom gradu da bude tako“, kazao je Marković.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here