Home Izbori Atanacković:Za više eksprata na ministarskim mestima

Atanacković:Za više eksprata na ministarskim mestima

84
0

BEOGRAD – U novoj vladi bi trebalo da bude više eksperata na ministarskim funkcijama, jer mogu da daju veći doprinos, izjavio je danas predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković i izrazio očekivanje da će vlada nastaviti da unapređuje privredni ambijent.

„Smatramo da je uvek bolje obezbeđivati vlade eksperata, sa ministrima koji će moći da daju veći doprinos svojim resorima. Mislim da su oni mnogo značajniji nego političke ličnosti na čelu ministarstava“, rekao je Atanacković Tanjugu.

On kaže da UPS od nove vlade očekuje da na sličan način, kao i prethodna, nastavi poboljšavanje uslova za poslovanje privrednika.

„Ova godina je proglašena Godinom preduzetništva. Nadamo se da će vlada nastaviti taj kurs, kao i poboljšavanje privrednog ambijenta. Da će pomoći privrednicima da bolje posluju i podignu bruto domaći proizvod zemlje, kako bi počeli da stižemo zemlje EU“, naglasio je Atanacković.

On je naveo da zasluga za to što je 2016. proglašena Godina preduzetništva svakako pripada aktuelnoj vladi i da je bilo krajnje vreme da neka vlada u prvi plan stavi promenu odnosa prema privredi.

„Od privrede zavisi i kakva će nam biti potrošnja, koliko će novca moći da se uloži u kulturu, prosvetu i slično. Ako ne uspemo na viši nivo da podignemo naše privredne mogućnosti onda o svemu tome ne možemo ni da razmišljamo“, rekao je Atanacković.

Kako kaže, prvo što bi nova vlada trebalo da uradi po pitanju privrede jeste da nastavi započete programe u okviru Godine preduzetništva.

„Da ih zaista i realizuje, jer mnogo puta se dešavalo da imamo dobre programe i opredljenja, ali kada dođemo do realizacije onda nismo dovoljno uspešni“, dodao je Atanacković.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here