Home Izbori Zukorlić: Zadovoljan sam, razgovaraćemo o vlasti

Zukorlić: Zadovoljan sam, razgovaraćemo o vlasti

184
0
Muamer Zukorlić - Srbija izbori
Foto: B92

Novi Pazar — Nosilac liste „Za pomirenje“ BDZS Muamer Zukorlić je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima te liste na parlamentarnim i lokalnim izborima.

On je naveo da je spreman za razgovore o učešću u vlasti i na državnom i na lokalnom nivou.

On je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru ocenio da su i ovi izbori pokazali da je „zid feudalizovane vlasti u Sandžaku teško probojan“ jer je bilo brutalne upotrebe mehanizama vlasti i javnih resursa u predizbornoj kampanji.

Zukorlić je istakao da je uspeh ove partije vredniji ako se ima u vidu da su jedina opoziciona stranka u Sandžaku „koja je učestvovala u kampanji bez i jednog resursa vlasti na bilo kom nivou“.

„Dobijeni glasovi su nam dali optimizam, ne za učešće u vlasti, već za skupljanje energije za dalju izgradnju stabilnog političkog sistema. Ovo je novi početak za nas i neću odustati od ideje o pomirenju, koju sam propagirao tokom kampanje“, rekao je Zukorlić.

On je istakao da je spreman na razgovor sa ostalim političkim partijama o formiranju većine u sandžačkim opštinama gde su osvojili odbornička mesta, ali i sa parlamentarnom većinom o učešću u državnoj izvršnoj vlasti.

„Nemamo prepreku ili personalno opterećenje da razgovaramo s Rasimom Ljajićem ili Sulejmanom Ugljaninom na lokalnom nivou. Takođe, ako postoji volja parlamentarne većine i budućeg mandatara da razgovara sa nama, ne isključujem mogućnost učešća u izvršnoj vlasti“, rekao je Zukorlić.

On je dodao da lista „Za pomirenje“ BDZS, koja je osvojila dva poslanička mesta u Skupštini Srbije, neće imati „maksimalističke zahteve, personalno-interesnog karaktera“.

„Bićemo dosledni principima naše političke platforme, a ukoliko bude spremnosti mandatara i većine da sa nama razgovara na taj način, moguća je saradnja i dogovor. Međutim, dogovora ne mora biti po svaku cenu, jer se mi ne bojimo opozicionog rada“, naglasio je Zukorlić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here