Home Izbori Zukorlić spreman na saradnju sa svim političkim subjektima

Zukorlić spreman na saradnju sa svim političkim subjektima

317
0
Muamer Zukorlić - Srbija izbori
Foto: sandzacke.rs

Nosilac izborne liste Bošnjačka demokratska zajednica (BDZS) Sandžaka – Za pomirenje Muamer Zukorlić zadovoljan je štoje ta stranka na republičkim izborima osvojila, kako je rekao, za sada, dva poslanička mandata, te istakao da je spreman na saradnju sa svim političkim subhektima na republičkom i lokalnom nivou.

NOVI PAZAR – Nosilac izborne liste Bošnjačka demokratska zajednica (BDZS) Sandžaka – Za pomirenje Muamer Zukorlić zadovoljan je štoje ta stranka na republičkim izborima osvojila, kako je rekao, za sada, dva poslanička mandata, te istakao da je spreman na saradnju sa svim političkim subhektima na republičkom i lokalnom nivou.

Zukorlić nije isključio mogućnost učešća u izvršnoj vlasti.

„Mi ostajemo dosledni principima naše političke platforme i ukoliko mandatar bude spreman da ih uvaži saradnja je moguća. Nemam prepreku da sa bilo kim sarađujem“, kazao je Zukorlić i dodao da se to isto odnosi i na lokalni nivo.

Nemamo, kazao je, prepreku da razgovaramo ni sa Rasimom Ljajićem ni sa Sulejmanom Ugljaninom niti sa drugim manjim strankama.

„Onaj ko je spreman da prihvati princiijelnu saradnju i mi smo spremni. No, ipak, sve su to načelne ponude do onog trenutka dok ne dođe do eventualnih razgovora. A to ćemo znati“, rekao je Zukorlić.

Dodao je, međutim, da BDZS neće tražiti saradnju po svaku cenu, jer je ta stranka, kako je rekao, pokazala da je ozbiljna i da je spremna da deluje i kao opozicija.

Smatra da je BDZ Sandžaka praktično „pobednik parlamentarnih izbora“ buduću da su tu bile još dve manjinske bošnjačke stranke – SDA i SDP.

„Videćemo kako će se stvari razvijati po pitanju mogućeg učešća u vlasti na lokalnom nivou“, rekao je.

To tim pre jer je BDZ bila u kampanji jedina stranka koja nije imala nijedan državni resurs, što je bio potpuno neravnopravni odnos, naveo je Zukorlić.

BDZS-u sada predstoji puno posla, rada i truda, kazao je posebno podsetivši na slogan i ideju pod kojom je ta stranka nastupila na izborima – Za pomirenje, za koju je rekao da je na graniici romantike.

„Ja neću odustati od tih ideja“, poručio je i dodao da je politička ideja BDZS-a misijska, te da je za svaku misiju potrebno vreme.

Politička platforma BDZS-a znači promene u svim segmentima, a kada se narodu nude promene, uključujući da se i on sam menja, onda je to teško i zato je potrebno vreme, kazao je Zukorlić.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here