Home Izbori Ulaskom LDP u parlament proširena ideja moderne Srbije

Ulaskom LDP u parlament proširena ideja moderne Srbije

53
cedica-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

BEOGRAD – Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da se, ulaskom „Saveza za bolju Srbiju“ – LDP, LSV, SDS u parlament, proširila perspektiva idejama moderne, otvorene i evropske Srbije.

Kako je saopšteno iz LDP, sve što je rečeno u kampanji tog saveza, sada dobija na značaju, a da Srbija mora raditi na daljoj demokratizaciji, na izgradnji jakih institucija, vladavine prava.

„Evropska orijentacija zemlje je ključna i ona je ugrožena jačanjem desnice u Srbiji i dezorganizovanošću demokratskih snaga, zbog čega ćemo mi raditi dalje na njihovoj konsolidaciji“, stoji u saopštenju.

Jovanović smatra da, u okolnostima u kojima se stranka nalazila prethodne dve godine, kao i u ovoj izbornoj kampanji, ostvareni rezultat je osnova za novi početak i dalji razvoj LDP, ali pre svega za afirmisanje politike te partije.

„Rezultati koje je naša stranka postigla u čitavom nizu opština širom zemlje toj našoj daljoj borbi daju još jaču potporu. Naš rad u budućem parlamentu odrediće borba za dalju demokratizaciju društva, stvaranje jasne političke alternative, u ekonomskom, spoljnopolitičkom i bezbednosnom životu zemlje, vladavini prava i pomirenja u regionu“, rekao je Jovanović.

Čestitao je svima na izbornim rezultatima, a na prvom mestu građanima koji su na izborima učestvovali.

Izvor: Tanjug