Home Izbori SNS: Ujedinili smo se i sabrali Srbe na KiM – 69,09 odsto

SNS: Ujedinili smo se i sabrali Srbe na KiM – 69,09 odsto

164
0
Marko Đurić - Srbija izbori
Foto: B92/ Beta

Beograd — Srpska napredna stranka osvojila je 67,09 odsto glasova na teritoriji KiM, pokazali su rezultati te stranke na osnovu kompletno obrađenog materijala.


Beograd — Srpska napredna stranka osvojila je 67,09 odsto glasova na teritoriji KiM, pokazali su rezultati te stranke na osnovu kompletno obrađenog materijala.

Funkcioner SNS i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je novinarima, u sedištu stranke, da je SNS dobio dvotrećinsku većinu na KiM i da je to istorijski rezultat.

„Ujedinili smo se i sabrali Srbe na KiM“, rekao je Đurić i dodao da srpski narod na KiM pruža podršku politici Vlade Srbije i politici Aleksandra Vučića.

Prema podacima naprednjaka, SPS je osvojila 9,61 odsto glasova, SPS 9,61 odsto, SRS 8,61 odsto, DS S-Dveri osvojile su 4,30 odsto, SDS-LDP-LSV 2,51 odsto, DS 1,08 odsto, a Pokret Dosta je bilo 0,33 odsto.

Ubedljiva pobeda SNS na Kosovu, kako kaže Đurić, govori o zainteresovanosti Srba sa tih prostora da učestvuju u političkom i javnom životu Srbije i da im je stalo da u Beogradu imaju snažnu vladu koja će zastupati njihove interese.

On kaže da SNS izborni rezultat na KiM obavezuje da dodatno marljivo i predano rade na zaštiti interesa srpskog naroda u južnoj pokrajini.

„To nas obavezuje da se borimo da srpski narod ostane i opstane na KiM, da uživa u solidarnosti i zaštiti cele Srbije. Kosovo i Metohija je bilo i biće izvor srpske duhovnosti, istorije, kulture“, rekao je Đurić.

Izlaznost na KiM bila je 44,72 odsto, veća za 33, 94 odsto nego 2014. godine, kada je na birališta izašlo 32,96 odsto.

Na ovim izborima na KiM ukupno je glasalo 47.449 građana.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here