Home Lokalni izbori Radnici FAP-a sumnjaju da su pokradeni na izborima u Priboju

Radnici FAP-a sumnjaju da su pokradeni na izborima u Priboju

249
0
FAP  - Srbija izbori
Foto: N1

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su da prvi izborni rezultati u opštini Priboj ukazuju na sumnju da su predstavnici grupe građana „Za opstanak FAP-a“ pokradeni, jer je na više od 100 glasačkih listića za izbor odbornika na lokalu, pored rednog broja 10 zaokružen još jedan broj.

Kako se navodi, grupa građana „Za opstanak FAP-a“, čiji su nosioci liste predstavnici sindikata „Sloga FAP“, prema prvim saznanjima osvojila je 586 glasova, gotovo 4,3 odsto podrške biračkog tela opštine Priboj, što nije dovoljno, jer je za prolazak u lokalni parlament potrebno još najmanje 60 glasova.

„Sumnju u izbornu krađu podupiru saznanja da je na više od 100 glasačkih listića, od ukupno 500 koliko ih je nevažećih, pored rednog broja 10 zaokružen još jedan broj. S obzirom da naši predstavnici nisu imali punu listu, a time pravo na kontrolore na biračkim mestima i predstavnika u Izbornoj komisiji, sumnjamo da je bilo neregularnosti i prekrajanja izborne volje građana, zbog čega će naši predstavnici sindikata Sloga FAP uputiti prigovore opštinskoj i republičkoj izbornoj komisiji i zatražiti kompletan uvid u izborni materijal“, piše u saopštenju.

Naglašava se da će ukoliko se potvrdi sumnja u neregularnost izbora zatražiti i poništavanje izbora na lokalu u opštini Priboj i pokretanje krivične odgovornosti protiv lica za koje se utvrdi da su učestvovala u prekrajanju izborne volje građana.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here