Home Izbori Pastor očekuje razgovor sa Vučićem o saradnji

Pastor očekuje razgovor sa Vučićem o saradnji

163
0
Ištvan Pastor - Srbija izbori
Foto: N1/ Tanjug/ Jaroslav Pap

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je danas da vrlo brzo očekuje razgovore sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem o postizbornoj saradnji SVM i SNS o kojoj su, kako je rekao, uoči izbora načelno razgovarali.

NOVI SAD – Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je danas da vrlo brzo očekuje razgovore sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem o postizbornoj saradnji SVM i SNS o kojoj su, kako je rekao, uoči izbora načelno razgovarali.

Pastor je rekao Tanjugu da se nada da će SVM moći na republičkom nivou da nastavi saradnju sa Srpskom naprednom strankom, a, kako je rekao, isto važi i za Skupštinu AP Vojvodine kao i u lokalnim skupštinama u kojima su te dve stranke osvojile najviše glasova.

„Što se tiče izbornog rezultata SVM mogu reći „preživeli smo“ i moćićemo da sa četiri mandata u Narodnoj Skupštini Srbije da nastavimo saradnju sa SNS koju smo imali u minulom mandatu i očekuem da ću vrlo brzo imati sastanak sa Aleksandrom Vučićem na kome ćemo razgovarati o toj saradnji“, rekao je Pastor.

Po njegovim rečima teško je komentarisati rezultate pokrajinskih izbora jer su oni u ovom trenutku daleko od definitivnih, ali kako je istakao, i na pokrajinskom i na lokalnom nivou važi isto ono što je o saradnji sa SNS rekao za republički nivo.

Komentarišući izborni proces Pastor je rekao da je od momenta predaje izbornih lista bio izuzetno napret pre svega zbog falsifikovanja potpisa i zbog činjenice da je procedura donošenja sudskih odluka tim povodom, trajala toliko dugo da je, kako je kazao, postojala opasnost ugrožavanja regularnosti celokupnog izbornog procesa.

„Kada je reč o samom danu izbora mislim da je on protekao mirno, a na terenu na kom sam ja bio nisam primetio nikakve neregularnosti niti kršenja izbornih poravila“, zaključio je Pastor.

Izvor: www.tanjug.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here