Home Izbori Pastor: Mađarska nacionalna zajednica ostala jedinstvena

Pastor: Mađarska nacionalna zajednica ostala jedinstvena

76
0
Ištvan Pastor - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

SUBOTICA – Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor poručio je danas da rezultati izbora pokazuju da je mađarska nacionalna zajednica ostala jedinstvena i da nije pokolebano poverenje građana u SVM.

Pastor je rekao da članovi mađarske nacionalne zajednice neće ostati sami u narednom četvorogodišnjem periodu, koji donosi brojne izazove u vezi sa procesom pristupanja EU i da je zato važno da SVM, kao, kako navodi, jedina mađarska stranka koja se opredeljuje za zaštitu nacionalnih interesa, može ostati učesnik u tim procesima.

On je naveo da će se u predstojećem periodu SVM usredsrediti na izgradnju partnerskih odnosa u okvirima proklomovanog izbornog programa, a imajući u vidu zaštitu nacionalnih interesa.

„SVM ima cilj da u odnosu na postignute rezultate ostvari maksimalne efekte, jer samo na taj način može obezbediti da nezavisno od ekonomskih, socijalnih i demografskih pokazatelja, ne dođe do rasparčavanja postignutog, već nasuprot da i u srednjoročnom periodu obezbedimo našoj zajednici siguran oslonac za opstanak na rodnoj grudi“, poručio je Pastor.

Pastor je naveo da je u Srbiji u poslednjih nekoliko godina broj Mađara smanjen za oko 12.000 do 15.000, te da je posebno značajna činjenica da su birači mađarske nacionalnosti na izborima dali svoje poverenje „jedinoj partiji Mađara“. On je Mađarima u Vojvodini zahvalio na ukazanom poverenju, koje, kako je naveo, obezbeđuje nastavak početih poslova i dalji rad na zaštiti političkih interesa Mađara.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here