Home Izbori Pajtić: DS će braniti svaki glas

Pajtić: DS će braniti svaki glas

94
0
Bojan Pajtić - Srbija izbori
Foto: B92/ Beta

BEOGRAD – Demokratska stranka neće dozvoliti da joj propadne ni jedan glas i spremna je da traži uvid u svaki zapisnik koji dođe u RIK, saopštio je lider te stranke Bojan Pajtić.

U izjavi dostavljenoj medijima, Pajtić kaže da, iako Demokratskoj stranci nije osporen izborni rezultat i cenzus na izborima, naša obaveza je da branimo svaki glas i budemo solidarni i podržimo svakoga ko se bori za svaki glas građana Srbije.

Pajtić tvrdi da je na jučerašnjim vanrdnim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji zabeležen niz nepravilnosti.

Tvrdi da su birači na biračka mesta donosili popunjene biračke listiće za Srpsku naprednu stranku i Socijalističku partiju Srbije – Jedinstvenu Srbiju, te da je nejednak broj biračkih listića, obeležio izborni dan.

„Demokratska stranka je spremna da traži uvid u svaki zapisnik koji dođe u RIK, da ne bismo dozvolili da ni jedan jedini glas propadne“, rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, upoređivanjem podataka zapisnika dostavljenih DS sa biračkih mesta, liste DŠ-Dveri, SDS-LDP-LSV i Dosta je bilo prešle su cenzus i stekle pravo na mandate u Narodnoj skupštini.

„Svaki pokušaj otimanja slobodnih glasova ljudi koji su glasali za ove liste biće onemogućen i sprečen“, naveo je Pajtić.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here