Home Lokalni izbori PA: Naprednjacima 46 odsto

PA: Naprednjacima 46 odsto

225
0

PANČEVO – U Pančevu ubedljivu pobedu na lokalnim izborima ostvarila je Srpska napredna stranka osvojivši 46 odsto glasova .

Slede: Demokratska stranka sa nešto više od 8 procenata, Socijalistička Partija Srbije 7,95, Radikali 7,84, Liga socijaldemokrata Vojvodine 7,74 i Pokret Dosta je bilo sa blizu 7 procenata osvojenih glasova.

Pet stranaka i koalicija sa lokalne izborne liste nije prešlo cenzus.

Južni Banat imao je najveću izlaznost na izborima u Vojvodini. Prednjači opština Opovo u kojoj je pravo glasa iskoristilo oko 77 odsto birača. I u Opovu je pobedila Srpska napredna stranka sa 54 procenta. Radikali su drugi i imaju nešto više od 9 odsto, treći je SPS sa 8,33.

Koalicija SDS-LDP osvojila je blizu 7 odsto na republičkim izborima dok na pokrajinskim imaju ispod 5. Toliko ima i Liga socijaldemokrata Vojvodine u Opovu na republičkoj listi dok su na pokrajinskoj zabeležili više od 7 odsto. Demokrate su osvojile 7 procenata a cenzus je prešla i lista Pravedno za Srbiju sa 5,6 odsto glasova.

U Kovinu na birališta je izašlo 52 odsto upisanih.

U ovoj opštini nisu održani lokalni izbori a na republičkim i pokrajinskim ubedljivu većinu ostvarila je SNS. Na republičkim osvojila je 53 odsto glasova a cenzus su prešli i SPS sa 10 odsto, Radikali 8, Demokratska stranka 6, i SDS-LDP oko 5 procenata.

Konačni rezultati pokrajinskih izbora u Kovinu očekuju se do 26 aprila kada će se znati i rezultati izbora u Kovačici i Alibunaru.

Izvor: RTV

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here