Home Izbori Opoziciji će biti omogućen uvid u izborni materijal

Opoziciji će biti omogućen uvid u izborni materijal

50

BEOGRAD – Predstavnicima opozicionih izbornih lista, koje tvrde da su izbore pratile neregularnosti, biće omogućen uvid u izborni materijal, izjavio je noćas predsednik RIK-a Dejan Đurđević.

Posle konferencije za novinare u sedištu RIK-a, kojoj su oko 03.30 sati prisustvovali i lideri nekih opozicionih lista, predsednik DS Bojan Pajtić rekao je novinarima da će ta stranka biti spremna da učestvuje u pregledu svih zapisnika kako bi, kako je naveo, zaštitila demokratiju, parlamentarizam i izbornu volju građana.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da je na delu politička projekcija rezultata iza koje stoji SNS, za koju tvrdi da želi da „podigne“ svoj izborni rezultat, a „spusti“ rezultat političkih opcija koje joj ne odgovaraju.

Obradovićevo mišljenje deli i lider pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović, dok predsednik SDS Boris Tadić kaže da će opozicija morati zajedno da izvrši uvid u izborni materijal, u zapisnike i glasačke listiće, i da je neophodna i analiza kako je bila moguća pojava „fantomskih glasača“.

Predsednica DS S Sanda Rašković Ivić smatra da u Srbiji nema slobode i demokratije i da zemlja ide ka jednopartijskom sistemu.

Obradović i Radulović su potom sa direktorom Republickog zavoda za statistiku Miladinom Kovačevićem razgovarali o tehnici statističke obrade podataka koja je u funkciji rada RIK-a.

Izvor: Tanjug http://www.tanjug.rs