Home Izbori Mekalister čestitao Vučiću i SNS

Mekalister čestitao Vučiću i SNS

118
0
Mekalister - Srbija izbori
Foto: N1/TANJUG/Marko Đoković

BEOGRAD – Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister čestitao je danas Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci na pobedi na parlamentarnim izborima u Srbiji i pozdravio „demokratski duh srpskog naroda“.

„Srbija igra ključnu ulogu u obezbeđenju stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Konstruktivan pristup premijera Vučića odnosima sa susednim zemljama je omogućio značajan napredak kako u regionalnoj saradnji, tako i u bliskijim odnosima sa Evropskom unijom“, navodi se u saopštenju Mekalistera.

Sa novim podsticajem u vidu tako značajnog broja glasova, Srbija sada može da se fokusira na dalje jačanje vladavine prava, borbu protiv korupcije, reformu javne administracije, uvođenje ekonomskih reformi i garanciju medijskih sloboda, kako bi se Srbija još više približila Evropskoj uniji, naveo je izvestilac EP za Srbiju.

„Evropa se suočava sa izazovnim vremenima. Glas Srbije ima ulogu u definisanju budućnosti našeg kontinenta. Radujem se nastavku bliske saradnje sa parlamentom i vladom u Beogradu“, istakao je Mekalister.

Kurc čestitao Vučiću na srpskom – ćirilicom

Austrijski šef diplomatije Sebastijan Kurc čestitao je večeras izbornu pobedu Aleksandru Vučiću, uz poruku da se raduje daljoj saradnji, te da se nada brzom napretku Srbije na putu u EU.

Kurc je na svom tviter nalogu poruku ispisao na engleskom i srpskom jeziku – ćirilicom.

Han: Vlada može da sprovede neophodne reforme

Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han čestitao je večeras pobedu Aleksandru Vučiću na izborima, uz poruku da samo „snažna vlada može da sprovede reforme neophodne za budućnost države, njenu ekonomiju i građane“.

Na svom Tviter nalogu, komesar je rekao da se „raduje saradnji sa novom vladom pod njegovim (Vučićevim) vođstvom, po pitanju EU integracija“.

Han je dodao da je siguran da će premijer Vučić „iskoristiti snažnu podršku građana na odgovoran način koji će ojačati evropsku perspektivu Srbije“.

Izvor: Tanjug http://www.tanjug.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here