Home Izbori Kukan: Opasni poeni za ekstremnu desnicu

Kukan: Opasni poeni za ekstremnu desnicu

145
0
Eduard Kukan - Srbija izbori
Foto: telegraf

Uz čestititke na jasnoj izbornoj pobedi proevropskog kursa Srbije, predsednik Odbora za saradnju sa Srbijom u Evropskom parlamentu Eduard Kukan je ocenio da su rezultati izbora pokazali i „opasne poene“ za pripadnike ekstremne desnice.


BRISEL – Uz čestititke na jasnoj izbornoj pobedi proevropskog kursa Srbije, predsednik Odbora za saradnju sa Srbijom u Evropskom parlamentu Eduard Kukan je ocenio da su rezultati izbora pokazali i „opasne poene“ za pripadnike ekstremne desnice.

„Nije dobro to što će se kranje desno orijentisani radikali naći u novom sazivu Skupštine Srbije“, poručio je Kukan.

Prema njegovim rečima, bez obzira koliko je to za žaljenje, u demokratiji se to mora prihvatiti, do tačke dok te iste stranke i same na isti način poštuju demokratske principe.

Kukan, međutim, naglašava da jasna izborna pobeda premijera Vučića i njegove Srpska napredne stranke pokazuje da je ogromna većina srpskog naroda pokazala jasnu želju za nastavak reformi i napredovanje ka EU.

„U pitanju je ubeđiva opredeljenost za evropski put i reformski proces Srbije. Tako jaka podrška građana Srbije proevropskim snagama stvara mogućnost da se napravi značajan napredak u integracijama Srbije. Mi smo spremini da podržimo novu Vladu na tom putu“, zaključio je Kukan.

Kukan je ranije danas uputio čestitku građanima Srbije na održanim parlamentarnim izborima, a premijeru Aleksandru Vučiću i SNS na „ubedljivoj pobedi“.

„Želim da čestitam građanima Srbije na izborima. Zadovoljan sam što je velika većina Srba sa poverenjem glasala za proevropski kurs zemlje. Takođe bih želeo da čestitam premijeru Vučiću i njegovoj stranci na ubedljivoj pobedi na izborima“, naveo je Kukan.

Izvor: www.tanjug.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here