Home Izbori Hasanović: SDP osvojio najveći broj glasova u Sandžaku

Hasanović: SDP osvojio najveći broj glasova u Sandžaku

191
0
Izbori 2016 - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Predsednik Socijaldemokratske partije (SDP) Sandžaka Nihad Hasanović izjavio je danas da je ta stranka na više od 90 biračkih mesta u Novom Pazaru imala najveći broj glasova.

NOVI PAZAR – Predsednik Socijaldemokratske partije (SDP) Sandžaka Nihad Hasanović izjavio je danas da je ta stranka na više od 90 biračkih mesta u Novom Pazaru imala najveći broj glasova.

Hasanović je na konferenciji za novinare rekao da to znači da je SDP legitimni predstavnika Bošnjaka u Sandžaku koju je podržalo 29.000 građana.

On je rekao i da su SDA Sulejmana Ugljanina i BDZ, čiji je nosilac liste Muamer Zukorlić, doživeli debakl na svojim izbornim jedinicama, a da je osnivač SDP-a Rasim LJajić imao tri puta više glasova u svojoj izbornoj jedinici u odnosu na sve ostale koji su na njima učestvovali.

„Izašli smo svi pojedinačno, SDP, SDA i BDZ svi su išli svojim stopama. SDP je podržalo 29.000 građana, oko 25.000 SDA i oko 20.000 BDZ“, rekao je Hasanović.

Odgovarajući na novinarska pitanja o budućoj koaliciji u Novom Pazaru Hasanović je rekao da SDP već treći izborni ciklus ne menja naziv liste Za evropski Novi Pazar koji, kako je rekao, govori da svako onaj ko teži evropskom Novom Pazaru SDP će sa takvima razgovarati i vršiti vlast.

Izvor: http://www.tanjug.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here