Home Izbori Gojković: Za par nedelja Vučić predlaže sastav vlasti

Gojković: Za par nedelja Vučić predlaže sastav vlasti

73
0

BEOGRAD – Članica Predsedništva SNS Maja Gojković izjavila je danas da očekuje da će lider naprednjaka Aleksandar Vučić za par nedelja izaći sa predlogom sastava vlasti za se nivoe.

“Aleksandar Vučić je juče rekao da nije zagovornik čekanja po tri meseca kako će, sa kim će I šta će, preći će se na razgovore I u okviru stranke I sa potencijalnim partnerima, čim budemo videli konačne rezultate odmah će se razgovarati o tome koji je najboji tim koji treba da vodi Srbiju I Vojvodinu”, rekla je Gojković za TV Pink.

Gojković je navela da će biti promena I u sastavu vlade, ali I u samoj stranci, podsećajući da krajem maja sledi Skupština SNS.

“Mora da se menja tim, da dođu neki sveži ljudi, nikom nijedna fotelja nije zagarantovana I nema zasluga od danas pa zauvek. Očekujemo da predsednik države mandate poveri Vučiću, a onda će on predložiti tim sa kojim će raditi u naredne četiri godine”, rekla je Gojković.

Upitana za mogućnost ponovne saradnje sa SPS, ona je navela da SNS nije stranka mržnje, da nikoga nije vređala, za razliku od drugih, sa čijih adresa su stizale uvrede na račun SNS I Vučića, te da će SNS gledati šta je najbolje za građane kada bude odlučivala o vladi.

Dodala je I da će se sa odlukama u vezi vlasti u Vojvodini sačekati konačni rezultati, ali je istakla da nikakvih kompromisa neće biti I da SNS ne može da razgovara sa strankama desnice.

Komentarišući primedbe opozicije o nepravilnostima na izborima, Gojković je rekla da je na izborima bilo manjih nepravilnosti I u svakako manjem promilu nego što ih je bilo pre, te da političari treba da budu dostojanstveni u porazu, a ne da traže izgovor zašto su kažnjeni na izborima.

Gojković je napomenula da podrška građana naprednjacima znači I veliku odgovornost te stranke, s obzirom na očekivanja građana.

Zato, kako kaže, nema mesta euforiji zbog pobede, koja će biti potpuna kada SNS ispuni obećanja o boljim platama, zdravstvu, boljem obrazovanju, pravdi za sve.

“Poznajući Vučića on će već danas početi da radi, građani su vrednovali politiku I politički program, ali I njegov rad I energiju koju ulaže da bi Srbija stala na noge I živela po evropskim standardima”, rekla je Gojković.

Izvor: Tanjug http://www.tanjug.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here