Home Izbori Bakić: Izbori nisu doneli ništa novo u Srbiji

Bakić: Izbori nisu doneli ništa novo u Srbiji

75
0

BEOGRAD – Analitičar Jovo Bakić ocenio je danas da vanredni parlamentarni izbori u Srbiji nisu doneli ništa novo, zbog čega se odnos snaga u sledećem skupštinskom sazivu neće „preterano promeniti“, jedino što bi opozicija mogla da bude jača.

„Jedino bi promena mogla biti ta da opozicija bude nešto jača u Skupštini Srbije nego što je bila u prethodnom sazivu, a sigurno će biti nacionalistička opozicija. To je neka promena, a odnosi snaga se neće preterano promeniti“, kazao je Bakić agenciji Beta.

On je dodao da ulazak još nekih opozicionih stranaka u parlament umanjuje uspeh Srpske napredne stranke (SNS), iako je na jučerašnjim izborima osvojila više glasova nego na prethodnim izborima.

Bakić je kazao da se odnosi unutar vladajuće stranke neće promeniti, jer je „vladajuća stranka skup ljudi koji sa strahopoštovanjem gledaju i slede svog vođu“ i da „svejedno šta se dešava, oni moraju njega da slede, jer znaju da od njih kao ličnosti ne zavisi ništa“.

Prema njegovim rečima, od opozicije se ne može očekivati ništa zato što je ideološki podeljena, slaba i fragmentisana.

„Tu je jedna desno radikalna stranka kakva je Srpska radikalna stranka i jedna izrazito konzervativna koalicija Dveri i DSS. Oni će voditi jednu vrstu politike, dok će Demokratska stranka i Dosta je bilo voditi drugu vrstu politike“, kazao je Bakić.

Izvor: RTV

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here